Slachtoffer Jarne Pire (l.) en Peter V. (r.), de man die hem aanviel en vervolgens zijn moeder gijzelde.
Volledig scherm
Slachtoffer Jarne Pire (l.) en Peter V. (r.), de man die hem aanviel en vervolgens zijn moeder gijzelde. © RV

Peter V. (44) was eerder al gewelddadig binnen het gezin van dodelijk slachtoffer Jarne (19) en had een straat- en contactverbod: alles wat we nu weten over gijzelingsdrama in Merksplas

In de Rodenbachstraat in Merksplas, in de Noorderkempen, is zaterdagochtend de 19-jarige Jarne Pire om het leven gekomen nadat hij vermoedelijk neergestoken werd door Peter V., de ex-vriend (44) van zijn moeder (43). De dader, die niet de vader van Jarne is, gijzelde daarna nog urenlang zijn ex. De man bleek ook vrij te zijn onder voorwaarden en had een straat- en contactverbod na eerdere feiten van intrafamiliaal geweld. Dat bevestigt het parket aan HLN en VTM Nieuws.

  1. Op stap in de stallen van boer Tom in Hoogstraten, in dé varkensregio bij uitstek: “Om de zeugen ‘in the mood’ te krijgen, spelen we berengeluiden af”
    PREMIUM

    Op stap in de stallen van boer Tom in Hoogstra­ten, in dé varkensre­gio bij uitstek: “Om de zeugen ‘in the mood’ te krijgen, spelen we berengelui­den af”

    De Noorderkempen is een varkensregio. Dat is zeker het geval voor Hoogstraten, dat de kroon spant met meer dan 250.000 varkens op een totaal van iets meer dan 20.000 inwoners. Maar hoe is dat zo gekomen? En wat doen de boeren met al die beesten? Aan welke strenge regels moeten ze voldoen? Wij trokken naar varkensboer Tom Mertens in het hart van de varkensregio en leerden ook nog bij over ‘ontbiggen’, en wat een ‘dekweekend’ is. Maar ook dat het een sector is die sterk onder druk staat. “We kunnen onze eigen prijzen niet bepalen.”
    Hoogstraten