© Facebook

Moeder steekt dochter levend in brand na bittere vechtscheiding

Een vijftigjarige moeder uit Canada is vrijdag veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Drie jaar geleden stak ze haar negenjarige dochtertje levend in brand nadat ze haar gedrogeerd had. Volgens de rechter was dat haar ultieme wraak op haar ex-echtgenoot na een bittere vechtscheiding.

nadb

“Sinds haar geboorte was Amber het lichtpuntje in mijn leven. Ze was zo spraakzaam en vreugdevol. Ik zal mijn dochter nooit zien opgroeien, maar ik weet dat ze een prachtig leven gehad zou hebben. Geen enkele straf kan dit goedmaken. Als vader heb ik mijn eigen kind moeten begraven en niets zal haar terugbrengen. Ik kan alleen maar hopen dat geen enkel ander kind gebruikt wordt om wraak te nemen tijdens een echtscheiding. Amber was mijn hele leven en ik zal haar iedere dag missen tot aan mijn dood. Ik zal haar nooit vergeten.”

Dat waren de emotionele woorden van vader Duane Lucius in de Canadese rechtbank. Na een zware echtscheiding had hij in 2014 de volledige voogdij over zijn dochtertje Amber gekregen.

Maar drie dagen nadat de scheiding volledig afgerond was, nam moeder Laura Coward (50) het meisje mee naar een afgelegen plek zo’n honderd kilometer ten noorden van de Canadese stad Calgary. Daar gaf ze haar dochtertje een hoge dosis slaappillen.

Toen Amber bewusteloos was, stak Coward haar wagen in brand met het meisje er nog in. Uit de autopsie bleek dat ze stierf aan een combinatie van koolmonoxidevergiftiging en rook in haar longen.

Levenslang

Voor die gruwelijke daad werd Coward vrijdag veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Na achttien jaar zal ze kans maken op een vervroegde vrijlating.

“Je hebt een vreselijke misdaad begaan door je eigen dochtertje te vermoorden”, zei rechter Scoot Brooker. “Deze rechtbank moet een straf opleggen die de afschuw en verontwaardiging van de maatschappij weerspiegelt. Amber was kwetsbaar en had alle vertrouwen in haar moeder. Dit is de ultieme vorm van verraad.”

Een reden waarom ze het meisje vermoordde, heeft de moeder nooit gegeven. De rechter concludeerde daarom dat ze het had gedaan om wraak te nemen op haar ex-echtgenoot. Dat kon volgens hem de enige reden zijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer