© AFP

Erdogan sleept Nederland voor Europese Hof voor de Rechten van de Mens

De Turkse president Erdogan stapt naar het Europese Hof voor de Rechten van de Mens over de diplomatieke rel met Nederland. Dat heeft hij maandag gezegd.

jsbs

Turkije sleept Nederland voor het Europese Hof voor de Rechten van de Mens vanwege de wijze waarop Nederland dit weekend twee Turkse ministers behandelde. Het kabinet had de twee ministers toegang geweigerd tot Nederland om hier campagne te voeren voor een referendum dat president Erdogan meer macht geeft.

Erdogan zei ook dat Turkije “alle mogelijke diplomatieke sancties zal aanwenden om Nederland van repliek te dienen.” Over economische sancties zei Erdogan niets.

LEES OOK. “Geachte Merkel, u steunt terroristen”

Ook Duitsland kreeg ervan langs. De Duits-Turkse journalist Deniz Yücel die in Turkije vastzit noemde hij een spion en een terrorist. Erdogan zei ook nog dat Duitsland het terrorisme steunt “zonder mededogen”. Hij verweet Angela Merkel dat ze de kant van Nederland heeft gekozen.

Eerder deze maandagavond werd nog bekend dat de Turkse premier Yildirim ingaat op de uitnodiging van premier Mark Rutte om ‘samen een groot bord eten weg te werken’ en daarbij de problemen uit te spreken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER