© SS

Frans koppel aangehouden op verdenking van moord op hun drie baby’s

In Pontarlier, in het Franse departement Doubs, is maandag een 30-jarige moeder aangehouden op verdenking van de moord op haar drie pasgeboren baby’s. Dat meldt het Franse gerecht. Ook haar vriend, die de politie waarschuwde, is aangehouden.

De lichaampjes van de pasgeboren kindjes, onder wie een tweeling, werden door de politie teruggevonden in de kelder van de woning van het koppel. De baby’s werden “naar alle waarschijnlijkheid net na de geboorte vermoord”, verklaarde Edwige Roux-Morizot, de procureur van Besançon.

De tweeling zou enkele maanden geleden zijn omgebracht. De derde baby zou een tijdje daarvoor al gestorven zijn, aldus nog Roux-Morizot. Een autopsie moet uitsluitsel geven over de exacte omstandigheden waarin de boorlingen om het leven kwamen.

De 36-jarige vader van de kinderen stapte zelf naar het politiekantoor, nadat hij op de zolder van zijn huis enkele verdachte zakken had aangetroffen die een lijkgeur verspreidden. Toen de agenten bij het huis aankwamen, had zijn 30-jarige vrouw de zakken al naar de kelder verplaatst.

Het koppel werd maandag aangehouden. Ze hebben samen twee kinderen van 3 en 7 jaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer