RV/PRESSE SPORTS
Volledig scherm
PREMIUM
© RV/PRESSE SPORTS

“Het heeft wel even geduurd voor we een koppel werden”: maak kennis met Urška Žigart, de verloofde van Pogacar die vandaag op de top van La Planche des Belles Filles wacht

“Elk jaar denk ik dat het makkelijker wordt om Tadej te volgen. En dan kom ik tot de vaststelling dat ook hij weer sneller fietst.” Urška Žigart (25) is profwielrenster en helemaal zeker: haar verloofde is goéd. Een gesprek over samen trainen, wielrennen op de tweede plaats, de Tour de France en het kapsel van Tadej Pogacar. “Of ik hem tips heb gegeven? Enkel over zijn haar.”

3 reacties

  • Guido dyck

    2 jaar geleden
    Toffe pee en mogelijks de beste ronderenner ooit
  • Wim David

    2 jaar geleden
    Gewoon de beste, maar geen kapsones! Topkerel!
  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    Hij is niet alleen sterk met de benen. Maar lijkt ook mentaal heel stabiel. Fijne gast.
  1. Na de moordende Tour: “Ploegen moeten meer duidelijkheid geven over welke medicijnen renners krijgen om te recupereren”
    Wuyts & Vlaeminck

    Na de moordende Tour: “Ploegen moeten meer duidelijk­heid geven over welke medicijnen renners krijgen om te recupere­ren”

    De Tour zit erop, maar er is nog veel stof om over na te praten. In de HLN-podcast ‘Wuyts & Vlaeminck’ verbazen onze analisten zich over de snelheden en wattages die drie weken lang getrapt zijn. Nog geen 24 uur na een bijna bovenmenselijke prestatie leken de toprenners opnieuw gerecupereerd en klaar voor een nieuwe aanvalregen. “Hoe wordt zo’n lichaam medisch weer klaargestoomd voor de volgende uitdaging?” vraagt wieleranalist Michel Wuyts zich af. “Ploegen en renners zwijgen daarover omdat ze niet meer geconfronteerd willen worden met het verleden.” Luister hierboven naar de volledige aflevering van de HLN-podcast ‘Wuyts & Vlaeminck’.
  2. "Plots kondigden ze Pogacar aan. Tja, dan weet je het wel": Van Aert over gekoesterde Giro-wens en andere doelen
    PREMIUM
    9

    "Plots kondigden ze Pogacar aan. Tja, dan weet je het wel": Van Aert over gekoester­de Giro-wens en andere doelen

    2024 wordt geen jaar als alle andere voor Wout van Aert (29). Hij rijdt geen WK veldrijden, maar wel het Belgische openingsweekend. Hij slaat de Strade Bianche en Milaan-Sanremo over, maar start in de Giro. Van Aert zal er dit jaar niet bij zijn in de Tour. Hij mikt op olympisch tijdritgoud. De Vuelta daarna is zijn opstap naar het WK op de weg. Alles wordt anders, hoopt Van Aert. “In 2023 was ik nooit op mijn best.”