©  REUTERS

Twitter noemt stopzetten van overname door Elon Musk “ongeldig en onrechtmatig”

Twitter vindt dat miljardair Elon Musk de overname van het platform niet correct heeft stopgezet. Het bedrijf zegt dat het al zijn verplichtingen uit het akkoord met Musk heeft nageleefd.

jvh
Bron: BELGA

Twitter eist dat Musk zich aan zijn belofte houdt om het bedrijf voor 44 miljard dollar over te nemen, zo blijkt uit een brief die werd gepubliceerd op de website van de Amerikaanse beurswaakhond SEC.

Musk beschuldigde Twitter ervan onvoldoende informatie te geven over het aantal spamaccounts en nepaccounts op het sociale netwerk. Die gegevens zijn belangrijk omdat dergelijke accounts niet reageren op advertenties.

“Contractbreuk”

Dat Twitter zou hebben nagelaten om het team van Musk de nodige gegevens te verstrekken om beweringen over spamaccounts en nepaccounts te verifiëren, komt volgens de advocaten van Musk neer op contractbreuk. Musk verklaarde het akkoord over de verkoop voor beëindigd.

In de brief van de advocaten van Twitter aan Musk luidt het dat de beëindiging ongeldig is omdat Musk en zijn partners “bewust, opzettelijk, moedwillig en wezenlijk inbreuk pleegden op de overeenkomst”. Verder zegt het bedrijf dat het door Musk gevraagde informatie zal blijven leveren zoals voorzien in het akkoord en dat het “alle nodige maatregelen zal nemen om de transactie af te ronden”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer