Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) en Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA).
Volledig scherm
PREMIUM
Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) en Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). © Belga

ONZE OPINIE. Het is nu aan Crevits en Jambon om vertrouwen in kinderopvang te herstellen

Het eindrapport van de onderzoekscommissie naar wantoestanden in de kinderopvang was vlijmscherp voor ex-minister Beke en de top van Kind en Gezin. “Men is erin geslaagd hun verhaaltjes te doorprikken”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Nu volgt een zware en delicate opdracht voor de Vlaamse regering.”

11 reacties

  • Tony Pauwels

    2 jaar geleden
    Ik heb geen groot vertrouwen in politici. En al zeker niet als ze na elke verkiezing op een ander department zitten (als ze überhaupt al verkozen zijn).
  • Patrick feliers

    2 jaar geleden
    Hoe kan je nog vertrouwen hebben in Crevits , in het verslag van die andere onderzoekscommissie (rondom Altrio) heeft ze op 21 juni er zich geheel proberen van af te maken door het federaal door te schuiven , dit terwijl ze de details kent van die grote zaak ( waar zij 100% verantwoordelijkheid in draagd) maar weigerde haar kennis van zaken mede te delen aan de overige leden van de commissie . Haar manier van werken en het gevolg ervan daar zorgt ze zelf voor !
  • Rogé Brouwers

    2 jaar geleden
    Wie zijn die zogezegde crisismanagers?Bevriende mensen uit hun milieu om verder aan de graaipot te zitten.Kennis van zaken-nihil.Maar in de politiek moet men toch niets kennen.Enkel zakken vullen en het goed kunnen uitleggen zonder iets te zeggen.
  • rudiger lampaert

    2 jaar geleden
    Ze weten echt niet wat te vertellen en rond de pot te draaien om elkaar te beschermen van hun blunders, Gisteren alweer een bewijs van gezien met Crevits haar uitleg over Katrien Verhegge. Ontslag bestaat niet bij de Top! Gewoon het deksel toehouden is de kunst van Vivaldi, en vechten voor een zitje bij verliezers. één woord ervoor Schandalig.
  • François THIJS

    2 jaar geleden
    Hoe is het mogelijk om het vertrouwen te herstellen als administrateur-generaal Katrien Verhegge op haar stoel mag blijven zitten. Men begint al met de ouders van de overleden kinderen in het gezicht te slaan. Ze heeft zogezegd altijd goede evaluaties gehad. De kans is reëel dat die werden gedaan door Wouter Beke. Ze krijgt nu blijkbaar twee crisismanagers naast zich. Met andere woorden, de overheid moet betalen om haar onbekwaamheid te bedekken. In dat systeem leven we nu.