17-jarige op step doodgereden aan de kust, “bestuurster had vier keer zoveel gedronken als toegelaten”

Lombardsijde -

Een vakantie op een camping in Lombardsijde (Middelkerke) is op een drama uitgedraaid. Een 17-jarige jongen werd woensdagnacht buiten de camping op straat doodgereden door een auto. “De precieze omstandigheden van het ongeval worden nog onderzocht”, zegt Patty T’ Jonck van het parket van West-Vlaanderen. Volgens burgemeester Jean-Marie Dedecker had de bestuurster van de wagen vier keer zoveel gedronken als wettelijk toegelaten.

Jelle Houwen en Jeffrey Roos

Het ongeval gebeurde woensdagnacht rond 2.15 uur op de Koninklijke Baan in Lombardsijde, niet ver van camping ‘Albatros’. Een 38-jarige bestuurster reed vanuit Nieuwpoort richting Middelkerke, toen het vlakbij de camping tot een aanrijding kwam met de 17-jarige jongen op de step.

Hoe en waar dat precies gebeurde op straat, wordt onderzocht. De 17-jarige jongen uit Dilbeek bij Brussel overleed ter plaatse. Hij verbleef met familie op camping ‘De Lombarde’, even verderop.

Onduidelijke omstandigheden

“De precieze omstandigheden van het ongeval zijn niet helemaal duidelijk”, zegt Patty T’ Jonck van het parket van West-Vlaanderen. “In ieder geval kwam het tot een zware botsing. Er werden een verkeersdeskundige en een wetsgeneesheer aangesteld. Het is nog wachten op hun bevindingen.”

Er wordt ook nagegaan of er verzwarende omstandigheden zijn bij de bestuurster van de auto. Volgens burgemeester Jean-Marie Dedecker had de vrouw vier keer zoveel gedronken als wettelijk toegelaten, en werd haar rijbewijs ingetrokken door het parket.

Na de aanrijding kwamen de hulpdiensten in allerijl ter plaatse. Een MUG-arts probeerde de jongen nog de dringendste zorgen toe te dienen, maar alle hulp kwam te laat. De dienst slachtofferhulp van politiezone Middelkerke ging langs op de camping om de familie van de jongen op de hoogte te brengen. Door het ongeval was de Koninklijke Baan lange tijd versperd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer