©  ISOPIX

Goed nieuws voor de Red Flames: Italië en IJsland laten punten liggen door gelijkspel

Italië en IJsland hebben donderdagavond op het EK vrouwenvoetbal in Engeland op de tweede speeldag van groep D 1-1 gelijkgespeeld. Italië blijft zo in de running voor een plaats in de kwartfinales. Het moet dan wel winnen van België.

Maarten Vanhoof
Bron: BELGA

IJsland kende een droomstart in het Manchester City Academy Stadium. Na amper drie minuten opende Karolina Lea Vilhjalmsdottir de score met een rake knal. Italië ging daarna verwoed op zoek naar de gelijkmaker en net voorbij het uur werden de Zuid-Europeanen beloond voor hun aanvalslust. Bergamaschi tikte een voorzet vanop de achterlijn binnen. Even was er nog twijfel na een tussenkomst van de VAR, maar de goal bleef op het scorebord.

In het laatste half uur drukten de Italianen door en via Barbara Bonansea kwamen ze nog heel dichtbij de 2-1. Haar schot spatte echter uiteen tegen de paal. Beide teams moesten zo vrede nemen met een puntendeling.

Volgende week maandag zijn de affiches op de slotspeeldag Italië-België en IJsland-Frankrijk. De eerste twee van de groep stoten door naar de kwartfinales.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer