Hadja Lahbib bij haar afscheid als nieuwsanker bij RTBF.
Volledig scherm
Hadja Lahbib bij haar afscheid als nieuwsanker bij RTBF. © RTBF

Wie is Hadja Lahbib (52), nieuwe minister van Buitenlandse Zaken?: “Ik ben niet links, ik ben niet rechts, ik ben fundamenteel vrij”

Hadja Lahbib (52) was jarenlang een bekend schermgezicht van de Franstalige openbare omroep RTBF en is nu tot ieders verrassing door MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez aangeduid als minister van Buitenlandse Zaken. Een portret van de in Boussu (Henegouwen) geboren Lahbib.

100 reacties

  • Wesley Kenis

    2 jaar geleden
    Ze is niet links of rechst maar gewoon een meeloper zonder me ing...anders zou ze als onafhankelijke opkomen ipv als wit konijn.
  • birgit van de velde

    2 jaar geleden
    En eentalig frans, op die postjes moet men minstens de drie landstalen spreken. Nederlands Frans duits en liefst nog engels ook, en niet a la Charles Michel. Als receptioniste met een minimum loon eisen ze kennis van drie talen! Het zou getuigen van respect aan heel belgie.
  • Roger Declercq

    2 jaar geleden
    Weer zo iemand van "wie kent wie". Het verstevigt alleen maar mijn idee om mij niets meer aan te trekken van beslissingen, genomen door niet-verkozenen.
  • oswald billiet

    2 jaar geleden
    Eigenlijk is dit een goed teken. Als het waar is wat de Dame vertelt is dit het einde van de particratie overheersing in Vivaldi. Hoe meer onafhankelijke ministers nu, hoe beter
  • louis reinquin

    2 jaar geleden
    't Is erg geworden. Van in de verte niet gekend. Iemand als politica Alexia Bertrand, fractievoorzitter Brussels hoofdstedelijk gewest met een CV om u tegen te zeggen, perfect tweetalig die wordt in de gracht gereden. Hoe oneerlijk kan met behandeld worden