Fotomontage HLN: Pieter Timmermans (VBO), Thierry Bodson (ABVV) en Danny Van Assche (Unizo)
Volledig scherm
Fotomontage HLN: Pieter Timmermans (VBO), Thierry Bodson (ABVV) en Danny Van Assche (Unizo) © Hatim Kaghat, Dirk Waem en Nicolas Maeterlinck / Belga

Ook sociale partners lusten pensioendeal niet: “Houdt geen rekening met de werkvloer”

Verschillende sociale partners reageren kritisch op de pensioenhervorming van de regering-De Croo. Zo spreekt werkgeversorganisatie VBO van een “mager resultaat”, volgens Voka is het akkoord “de naam pensioenhervorming niet waard” en voor Unizo gaat het akkoord “lang niet ver genoeg”. Aan vakbondszijde ziet het liberale ACLVB vooral “gemiste kansen”. Volgens het socialistische ABVV houdt de hervorming “geen rekening met de werkvloer”.

48 reacties

  • Guido Vermylen

    2 jaar geleden
    Even verduidelijken niemand krijgt minimum pensioen als ge geen 45 jaar hebt gewerkt en maatregel gaat maar in vanaf 2025 dus veel bla bla om niets
  • van roy jozef

    2 jaar geleden
    Het draait gewoon om besparingen. Niks meer of minder. Hey vakbond van de bouwsector gaat ge dat allemaal weer over uwe kant laten gaan? Er zijn mensen die jaarlijks 50 dagen aan gelijkgestelde hebben wegens economische redenen. Niet bleren dat er niemand nog in die sector wil werken.
  • Jan Van de Velde

    2 jaar geleden
    De sociale partners en de politici hebben een soep gemaakt van de sociale zekerheid van de werknemers van de private sector. De eerste vraag die rijst is: wat heeft de belastingbetaler daarmee te maken? Die werd door zijn zogenaamde politieke vertgenwoordigers toch veroordeeld om de tekorten bij te leggen als de bijdragen van de sociale partners te kort schieten. En dan maar schieten op de enige werkgever die autonoom voor zijn eigen werknemers zorgt.
  • Veronica Voorhelst

    2 jaar geleden
    Ik ben wel tevreden, tenminste als ik het goed lees, dan kan ik blijven werken. Die gelijkgestelde jaren vallen dan enkel weg om toegang te krijgen tot dat minimumpensioen, maar blijven dan wel meetellen voor de uitbetaling in 45sten.
  • Mireille Vergauwen

    2 jaar geleden
    Bonus om langer te werken? Dit zet mensen niet aan om 40 jaar of langer te werken. Als je na 20 jaar werken 1500€ krijgt en na pakweg 40 jaar 1700 euro dan kan je beter stoppen na 20 jaar een werkende heeft onkosten ook kwestie van vervoer, kinderopvang enz. En wat met de vele jobs die niet ingevuld raken. Nog altijd is er te weinig verschil tussen een leefloon en minimumloon. Het hele systeem moet veranderen. Dit alles is stemmen lokken voor Vlaams belang.