© TikTok

Jongeren crashen met deelauto van gemeente Pelt en posten video op TikTok

Pelt/Oudsbergen -

Op TikTok is een video opgedoken van twee jongemannen die zichzelf filmen terwijl ze crashen met de deelauto van de gemeente Pelt. De jongeren halen snelheden van bijna 160 km/uur, gaan uit de bocht en botsen tegen een lantaarnpaal. “Ze gaan een gepeperde rekening krijgen”, zegt burgemeester Frank Smeets.

siol

Het filmpje, waarin de mannen zelf de spot drijven met hun ongeval, werd donderdag op TikTok gepost. In de video is te zien hoe de twee donderdagvoormiddag in de elektrische deelauto van de gemeente stappen aan het station van Neerpelt. Even later scheuren ze met 158 km/uur over Muisvenstraat in Gruitrode (Oudsbergen), tot er in een bocht een tegenligger aankomt. De TikTokkers kunnen de wagen nog net ontwijken, maar verliezen wel de controle over het stuur en crashen tegen een lantaarnpaal. Na het ongeval stappen de jongeren zelf uit de auto. Het is niet duidelijk of ze gewond zijn geraakt.

Ook burgemeester van Pelt Frank Smeets heeft het filmpje gezien. “Het is onverantwoord en levensgevaarlijk. Als de tegenligger twee seconden later was, hadden de jongeren een frontale botsing veroorzaakt. In het filmpje lachen ze er ook mee. De politie weet inmiddels wie ze zijn. Ze mogen zwaar gestraft worden en zullen sowieso een gepeperde rekening krijgen voor de schade aan de auto. Die kan de komende tijd ook niet meer gebruikt worden door de Peltenaren.” siol

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer