“Ik begin met een gerust gevoel omdat ik een goede begeleiding krijg.” ©  Kristof Vadino

Actrice Lynn Van den Broeck is vliegende reporter tijdens ‘Zomerhit’: “Werken op een muziekfeest aan zee, is ook een beetje vakantie”

Voor de meeste mensen is ze Viv uit Thuis, maar deze zomer is Lynn Van den Broeck ook de vliegende reporter voor Zomerhit. Ze snuift de sfeer backstage op van het muzikale radio- en tv-programma. “Vakantie? Die zal ik wel nemen als de rest al opnieuw aan het werk is.”

Tom Vets

Zomerhit is niet langer een eenmalig event, maar een zesdelige serie op Eén. Daarnaast blikt Radio 2 ook de hele zomer voortdurend vooruit, met als apotheose de grote liveshow op zaterdag 20 augustus. Voor actrice Lynn Van den Broeck is dit dé aanleiding om achter de schermen van het muziekfeest op te duiken. Lynn maakt ook onder andere filmpjes voor de sociale media van Eén en Radio 2.

“Ik was het al gewoon om leuke filmpjes te maken voor Instagram en in gesprek te gaan met mijn volgers”, vertelt Lynn. “Het is dus niet ver buiten mijn comfortzone. Het is alleen een andere setting. Ik begin met een gerust gevoel omdat ik een goede begeleiding krijg. Er liggen al zaken vast, maar ik wil me er niet te veel op vastpinnen. Improviseren mag altijd. Ik laat me ook inspireren door wat er zich op het moment zelf aandient. Misschien levert dat nog de leukste momenten op.”

Diversiteit

Onrechtstreeks is de bijdrage voor Zomerhit een gevolg van haar populariteit door haar rol in Thuis. “Het heeft dingen in gang gezet. Maar vóór Thuis was ik al iemand met veel ambitie en wil ik verder in dit wereldje doorgroeien. Sowieso was het een mooie opstart. Maar sommige projecten heb ik echt wel te danken aan de harde inzet van mezelf. Ik omarm al die opdrachten, want ik hou van diversiteit in mijn werk. Elke week is anders en zo is het goed.”

Lynn Van den Broeck in Thuis. ©  VRT

Was het een ambitie van Lynn om naast acteren ook andere zaken in de media te doen? “Ik had het op voorhand zeker nooit uitgesloten, omdat ik meer wou doen dan uitsluitend acteren. Ik ben sowieso graag onder de mensen, ik ben ook snel enthousiast. Daarom denk ik dat dit een goede match is. Maar ik blijf er zelf zeer bescheiden onder, want ik besef ook wel dat dit iets nieuws is voor me. Ik ga in elk geval mijn best doen om het zo goed mogelijk te doen.”

Vengaboys

In elke aflevering worden vier Zomerhit-genomineerden voorgesteld. Vorige week waren dat Margriet Hermans, Axelle, Regi & Emma Heesters en Clouseau. Verder komen er ook zomerse hits van vroeger aan bod. Stond in de eerste week geprogrammeerd: de nineties-act Vengaboys uit Nederland. “Recht uit mijn kindertijd. Enkele dagen geleden heb ik thuis nog eens hun hits afgespeeld, omdat ik ze jaren niet meer had gehoord. Die songteksten zitten zo in je geheugen dat ik alles klakkeloos kon meezingen. Ik had er zelfs allerlei merchandising van, ik was als kind dus echt wel een fan. Ik kan niet wachten om ze te ontmoeten.” Kent Lynn, buiten haar zingende lief Mathias, eigenlijk veel Vlaamse artiesten? “De meeste artiesten ken ik vooral van naam. Bij een paar genomineerden voor Zomerhit moest ik even googelen.”

De Vengaboys. ©  Foto Kurt

De opnames vinden aan de kust plaats. “Ik kwam er vooral als kind vaak, maar de laatste jaren is het geminderd. Niet dat ik er genoeg van heb, ik heb het gewoon vaak druk. Voor het programma is het meegenomen dat we in de onmiddellijke nabijheid van de zee en het strand opnemen. Dat helpt om de beleving mee in het programma te stoppen.”

De opnames van Thuis liggen tot begin augustus stil. Toch is het voor de actrice een drukke zomer. “Ik sta op de planken in het Fakkeltheater in Antwerpen, ik speel de comedy Oost West Thuis Best de hele zomer. Ik wou in eerste instantie alleen dat doen, maar er kwam al werk bij. Maar de zomer is een aangename periode om in te werken. Vakantie? Die zal ik wel nemen als de rest al opnieuw aan het werk is. Ik hoef in juli en augustus niet per se dat vakantiegevoel te hebben. En trouwens: mogen werken op een muziekfeest aan zee, is toch ook een beetje vakantie.”

Deze week staat de tweede aflevering op het menu. De genomineerden zijn Gene Thomas, Jérémie Makiese, Laura Tesoro en The Starlings. Ook jonge talenten zoals Brysa, Grace en Camille komen langs. Grace zingt een bijzonder duet met Laura Tesoro. Luc Steeno haalt zijn accordeon nog eens boven, Mathias Vergels brengt een cover van The Scene en Kate Ryan en T-Spoon zorgen voor internationaal vuurwerk.

Zomerhit, Eén, za om 20.50u