Blauwe zone geschrapt, maar parkeerbedrijf blijft boetes uitschrijven: “Verwachten ze misschien dat we gaan zwijgen?”

Buurtbewoner (en oppositieraadslid) Jan Pauwels bij de blauwe zone van Merendree. Officieel bestaat die niet meer, maar de signalisatie is nog steeds niet weggehaald. ©  if

Merendree -

De blauwe zone in de Deinse deelgemeente Merendree is sinds 1 juli van dit jaar opgeheven, maar in het straatbeeld valt daar weinig van te merken. Nog steeds prijkt de signalisatie in het dorpscentrum en wordt de zone gecontroleerd door een parkeerbedrijf. Langparkeerders in de niet langer bestaande blauwe zone worden alsnog beboet.

Ruben De Keyzer

Dat er nog steeds boetes worden uitgeschreven, is opmerkelijk. Op de gemeenteraad van 16 december 2021 werd beslist om de blauwe zone in Merendree vanaf 1 juli van dit jaar te schrappen. De maximum parkeertijd van drie uur zou dus al enkele weken tot het verleden moeten behoren.

Buurtbewoner en gemeenteraadslid Jan Pauwels (N-VA) stoort zich aan de gang van zaken. “Het parkeerbedrijf schrijft hier dagelijks bonnetjes uit. Ik heb hen erover aangesproken, maar ze verklaren van niets te weten en doen gewoon verder. Sterker nog, iemand uit de buurt kreeg onlangs een brief in de bus om de bewonerskaart te vernieuwen. Die kaart is echter niet meer nodig, want er ís geen blauwe zone meer in het centrum. Iemand die van niets weet, betaalt dus zonder reden voor een nieuwe kaart.”

“Stad is in gebreke”

Pauwels vraagt zich af wat de stad en het parkeerbedrijf zullen doen met de onterecht geïnde parkeerbonnen. “Uit eigen beweging terugbetalen of hopen dat de gedupeerden er het zwijgen toe doen? Of verwacht men dat zij allemaal een vervelende procedure opzetten om hun 20 euro terug te krijgen?”

“De stad is hier in gebreke”, zegt Pauwels tot slot. “Ik heb de burgemeester telefonisch gecontacteerd inzake deze problematiek, maar ik hoor niets terug.”

“Een misverstand”

“Het gaat om een misverstand en we hebben de firma Indigo gecontacteerd om te zeggen dat ze de boetes moeten annuleren”, zegt bevoegd schepen Bart Van Thuyne (CD&V). “Mensen die toch een boete hebben ontvangen, moeten die niet betalen. En wie toch al heeft betaald, kan mailen naar omgeving@deinze.be. We zullen zorgen dat deze worden terugbetaald via de firma. De borden van de blauwe zone worden binnenkort ook verwijderd.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen