Rusland heeft de doorvoer van gas via Nord Stream 1 verder verminderd tot 20 procent van de capaciteit.
Volledig scherm
PREMIUM
Rusland heeft de doorvoer van gas via Nord Stream 1 verder verminderd tot 20 procent van de capaciteit. © AFP

Wat betekent het Europese noodplan om gas te besparen? En komen we daarmee de winter door? “Gek dat ons land geen maatregelen neemt”

De Europese lidstaten hebben een akkoord bereikt rond een Europees noodplan voor de gasbevoorrading. ‘Save gas for a safe winter’, zo luidt het. Maar wat is er nu concreet beslist? Is het voldoende om de winter door te komen? En wat betekent het plan voor ons land? 

96 reacties

  • Patrick Weyers

    2 jaar geleden
    Die weldoordachte maatregelen van de slimme EU regeringen komen gelijk een boemerang terug in het gezicht van de burgers van de EU. Er zal geen enkele, maar dan ook geen enkele minister kou of honger lijden.
  • Jan De Cock

    2 jaar geleden
    Hebben al genoeg verkwazeld de Vivaldi
  • luc bruyndonckx

    2 jaar geleden
    Hier moet eerst het licht uitgaan en de verwarming uitvallen en dan zeggen onze politici dat ze goed voorbereid waren en voldoende voorraad hadden, maar dat ze dit niet kunnen voorzien. Hier voorkomen ze niet, hier genezen ze het probleem maar half, met veel geld van de belastingbetaler natuurlijk.
  • maria lucia vandenborre

    2 jaar geleden
    Wat heeft Europa al goed beslist voor de burgers ?
  • Marc Flesch

    2 jaar geleden
    Het is goed dat 15% moeten besparen aan gas maar hoe zit het met de bouw van gascentrale's die jullie zouden bouwen gaat dit nog door want daar heb ik toch mijn twijfels over de ganse gemeenschap moet besparen aan gas maar de regering (Tinne van der Straeten ) heeft gezegd dat zij gaan starten met gascentrale's te bouwen, is dit dan nog wl van deze tijd, gans de bevolking zit momenteel op een houtje te bijten omdat wij moeten besparen maar jullie gaan dan centrale's bouwen