Marita en Pol hadden last van de scouts.
Volledig scherm
PREMIUM
Marita en Pol hadden last van de scouts. © Photonews

Op bezoek bij de buren die wilden dat het scoutskamp vertrok: “De boerin stapte in uitwerpselen, van menselijke oorsprong”

Veel te luide muziek, tot diep in de nacht. Uitwerpselen in de tuin. Een ‘hudo’ tegen de openbare weg. Springen op andermans trampoline... Wij gingen spreken met de buren van het scoutskamp in La-Roche-en-Ardenne, en vroegen hen waarom de jongeren uit Wilrijk moesten vertrekken. Ze kregen gelijk van de burgemeester, maar niet van de Raad van State, die oordeelde dat die beslissing niet in overeenstemming is met de feiten. “Ze bouwen hier elke nacht een feestje - met goede muziek - maar ik moet de volgende dag wel werken.”

87 reacties

  • Chrisje Van Staeyen

    2 jaar geleden
    Ik ben jaren bij de scouts in Wilrijk geweest, later leidster geweest. Ik kan mij moeilijk inbeelden dat het allemaal waar is wat die buren vertellen. We horen ook telkens maar 1 klokje luiden. De scouts krijgen geen kans om hun kant van het verhaal te vertellen. Blij dat de raad van state dan ook zo heeft geoordeeld.
  • WIllem Van Gulik

    2 jaar geleden
    Volgend jaar nemen ze beter Jef Vermassen mee op kamp
  • Marc Geerts

    2 jaar geleden
    Wat higiene betreft is een put maken in de grond toch niet meer van deze tijd . Een firma wc. Laten plaatsen zoals op de bouw is toch niet moeilijk .
  • Rik Jansen

    2 jaar geleden
    Toch eens goed nadenken over de scouts waarden en normen. Toch?
  • Annemie Dufraing

    2 jaar geleden
    Wat een heisa allemaal. Zou niet in de krant willen staan met zo'n verhaal. Laat die scouts met rust. Kinderen houden er nog een kater aan over van hun tof kamp.