Communicatiescout Jan Van Reusel na de kamprel in La Roche.
Volledig scherm
PREMIUM
Communicatiescout Jan Van Reusel na de kamprel in La Roche. © Photo News en Tessa Kraan

Scouts en Gidsen Vlaanderen na de kamprel die bij de Raad van State belandde: “We voelen een grotere nervositeit bij de Waalse burgemeesters”

Nu de buren van het scoutskamp in Samrée geen hinder meer ondervinden van ‘Lawaaierige Emoe’ en ‘Gladde Reiger’, zegt communicatiescout Jan Van Reusel dat de nationale leiding méér brandjes moet blussen dan vroeger. Werden de buren dan zuurder? De burgemeesters strenger? Of heeft de samenleving een andere bril op? “We moeten opletten dat we de kampen niet dichtmetselen met reglementen.”

62 reacties

  • José Lippens

    2 jaar geleden
    De afgelegen terreinen krimpen ook. Er is veel bijgebouwd in de Ardennen. Zijn er niet genoeg plaatsen in Vlaanderen? Ook het taalprobleem. Weinig jeugd kan ook maar één woord Frans.
  • Jeroen Deschrijver

    2 jaar geleden
    Je bent iets vergeten beste mijnheer comunicatiescout. Misschien is er minder respect van de scouts voor andermans bezit of voor de omgeving? Niet direct de fout bij anderen leggen.
  • Dirk Delaere

    2 jaar geleden
    Scoutskampem zijn er om kineren te laten spelen enb plezier te laten hebben. Het zijn geen retraites waar ze in stilte een hele dag mediteren. Maar ja, vroeger...
  • katja goethals

    2 jaar geleden
    Alcohol op een kamp, moet dat?! Feesten is voor na het kamp… Je zal je kind maar meegeven!
  • Roger Poot

    2 jaar geleden
    De mensen worden niet "zuurder", maar veel jongeren denken dat alles mag en kan. Vrijheid, blijheid zonder grenzen.