Zwarte zaterdag breekt geen records in Frankrijk

De zwarte zaterdag op de Europese snelwegen heeft geen records gebroken. Het was wel opnieuw urenlang aanschuiven voor het vakantieverkeer naar het zuiden. Ook aan de tunnels in Zwitserland en Oostenrijk moesten automobilisten geduld uitoefenen.

lto, gjs

Het laatste weekend van juli geldt traditioneel als een wisselweekend, waarbij veel vakantiegangers vertrekken en/of net huiswaarts keren. Vooral in Frankrijk werd grote drukte verwacht, maar ook in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Spanje gold code rood.

Om aan de drukte te ontsnappen, werd aangeraden om op donderdag of zondag te vertrekken, of terug te keren op vrijdag of maandag. Met een piek van 872 kilometer file in Frankrijk werd het record van vorig jaar, 1.096 kilometer file op 31 juli, niet verbroken. Dat zegt mobiliteitsorganisatie VAB. Op 10 juli vorig jaar stond er op een bepaald moment zelfs 1.142 kilometer file in Frankrijk.

In Frankrijk is het op de A7 tussen Lyon en Orange en op de A10 van Parijs naar Bordeaux aanschuiven geblazen.

Ook in Duitsland is het aanschuiven richting vakantiebestemmingen op de A3, A5, A7 en A8.

In Oostenrijk is het nog druk op de A10 tussen Salzburg en Villach. In de Tauerntunnel richting Slovenië en Kroatië is het aanschuiven.

Ook in Zwitserland is het aanschuiven aan de Gotthardtunnel tussen Bazel en Chiasso richting het zuiden en tussen Chiasso en Bazel richting het noorden.

Dit artikel wordt regelmatig geüpdatet. De laatste update gebeurde om 18.07 uur.

Sta of stond jij in één van de monsterfiles in het buitenland? Laat hier je ervaring achter:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer