De 12-jarige Archie Battersbee liep zware hersenschade op.
Volledig scherm
De 12-jarige Archie Battersbee liep zware hersenschade op. © Facebook/Hollie Dance

Na wekenlange strijd en tegen de wil van de ouders: behandeling van hersendode Archie (12) wordt morgen stopgezet

Morgen om 14 uur Britse tijd zal de beademing van de 12-jarige Archie Battersbee, die hersendood werd verklaard, worden afgekoppeld. Dat bericht het persagentschap AP, op basis van een brief van het ziekenhuis aan de ouders van de jongen. De ouders hebben altijd gestreden om hem te blijven behandelen en zo in leven te houden, maar verschillende rechterlijke uitspraken gaven aan dat de jongen van de beademing mag worden gehaald tegen de wil van zijn ouders.

  1. “Je kunt helemaal nergens meer heen”: Rusland verscherpt reisregels ambtenaren uit angst voor onthulling staatsgeheimen
    6

    “Je kunt helemaal nergens meer heen”: Rusland verscherpt reisregels ambtenaren uit angst voor onthulling staatsge­hei­men

    Voor sommige Russische ambtenaren worden de regels voor reizen overzee complexer gemaakt uit angst dat buitenlandse mogendheden toegang proberen te krijgen tot staatsgeheimen. De Federale Veiligheidsdienst (FSB) oefent druk uit op medewerkers van verschillende ministeries om Rusland helemaal niet te verlaten, zelfs niet om zogenaamde ‘bevriende’ landen te bezoeken die geen sancties hebben opgelegd aan Moskou, meldt ‘Reuters’.
  2. “Als Oekraïne bij de Europese Unie komt, verschuift het zwaartepunt nog meer naar Oost-Europa”
    HLN legt Europa uit
    8

    “Als Oekraïne bij de Europese Unie komt, verschuift het zwaarte­punt nog meer naar Oost-Europa”

    Kan elk land lid worden van de Europese Unie? Op die vraag zoekt Europa-expert Jelle Frencken een antwoord in ‘HLN legt Europa uit’. Oekraïne is kandidaat-lidstaat voor de EU en zit sinds eind vorig jaar in de toetredingsprocedure. “Oekraïne is een land met 38 miljoen inwoners. De richting die de Oekraïners willen opgaan, zal dus zeker een impact hebben”, vertelt Steven Van Hecke, hoogleraar Europese Politiek. “Landen als Frankrijk en Duitsland zien niet graag het aanzien van West-Europa afnemen als het zwaartepunt verschuift.” Kijk hierboven naar de volledige aflevering.
  1. LIVE OEKRAÏNE. NAVO-landen gaan Oekraïne meer luchtafweer leveren, Nederland maakt 210 miljoen vrij

    LIVE OEKRAÏNE. NA­VO-lan­den gaan Oekraïne meer luchtaf­weer leveren, Nederland maakt 210 miljoen vrij

    De NAVO-landen zullen Oekraïne meer luchtafweersystemen leveren. Dat heeft Jens Stoltenberg, Secretaris-generaal van de NAVO, beloofd. Ook de zeven grote westerse industrielanden (G7) hebben Oekraïne meer hulp tegen de Russische luchtaanvallen in het vooruitzicht gesteld. “We zijn vastbesloten om de luchtverdedigingscapaciteiten van Oekraïne te versterken. Zo willen we levens redden en kritieke infrastructuur beschermen”, klinkt het in een verklaring die verspreid werd na afloop van de bijeenkomst van de ministers van Buitenlandse Zaken. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky bracht intussen een bezoek aan zijn troepen in de regio Donetsk. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.