De VRT.
Volledig scherm
PREMIUM
De VRT. © VRT - Geert Van Hoeymissen

Slangen op maandag. Een kerntakendebat over de rol van de openbare omroep is geen overbodige luxe

Vakantie, tijd om te zwemmen, en in het geval van de duurste schermgezichten van de VRT ‘zwemmen in geld’. De heisa rond de vermeende exuberante honoraria bij de openbare omroep is aan het koelen zonder blazen. CEO Frederik Delaplace vindt het niet meer dan logisch dat de VRT over een renstal beschikt met gezichten die zorgen voor een breed bereik. Een openbare omroep die geen bereik heeft, heeft inderdaad geen reden van bestaan. Dat bereik dient echter om een doelstelling uit te voeren en is geen opdracht op zichzelf. Entertainment of quizzen zijn de balletjes, niet de soep. Die soep is de openbare opdracht, en die schiet er vaak bij in.

12 reacties

  • Jan Roesems

    2 jaar geleden
    Objectiviteit, hoe, waar, wanneer? Nergens nog te vinden, ook niet in de media die almaar meer aan gekleurde berichtgeving doet.
  • Eji Verkoren

    2 jaar geleden
    Bervoets alweer uw politieke vrienden die deze woke in gang hebben gestoken. Mensen als jij mogen daar waarempel vier op zijn. Dezelfde fiere mensen die niet willen dat de helper van Sinterklaas etc zo genoemd wordt. Is dit onze "Multiculturele" vooruitgang? Daat wil ik echt geen deel vanuit maken.
  • Désiré Van Nieuwenhuyzen

    2 jaar geleden
    Een openbare omroep die met geld van de belastingbetaler gefinancierd wordt en in ruil daarvoor zijn visie opdringt aan de kijker ? Mij niet gezien, geef mijn portie maar aan Fikkie !
  • Luc Verstraelen

    2 jaar geleden
    Voor een keer eens met Guido Bervoets.Maar de manipulatie van de politieke verslaggeving in diverse programma's moet eruit. Het is inderdaad niet simpel om alle partijen evenveel aan bod te laten komen maar nu is het evenwicht echt zoek.
  • Jean Eeckelaers

    2 jaar geleden
    Als humor taboe wordt op de openbare zender dan mag die van mij in de prullenbak, de burgers hun budget zal er tevens goed bij varen