Wat is de kans? Melissa’s iPhone met foto’s van overleden moeder na week uit Maas gevist: “Hij werkt nog perfect”

Duiker Danny Kleeren en rechts staat Melissa Serré die haar iphone kwijt was. © RR

Maaseik/Linter -

Een week nadat de iPhone van Melissa Serré uit Linter in de Maas viel, konden vrijwilligers van ‘Gevonden-Verloren’ hem afgelopen weekend weer opvissen. “Ik ben zo blij, er stonden foto’s op van mijn overleden moeder”, zegt Melissa.

Vorige week verbleef de Linterse met haar gezin op een camping in Maaseik. “We gingen met een vlot dobberen op de Maas”, vertelt Melissa Serré. “Enkele pleziervaartuigen maakten golven op het water. Daardoor viel mijn iPhone plots in de Maas. Ik was vastberaden om hem op te vissen, want die iPhone is waterdicht en er stonden foto’s op van mijn overleden moeder.” Melissa nam daarom contact op met de vrijwilligers van Gevonden-Verloren.

Waardevol

“We begrepen onmiddellijk dat de foto’s voor Melissa meer waarde hadden dan de iPhone”, vertelt Danny Kleeren van Gevonden-Verloren. “Onze vereniging is er net om deze mensen te helpen. Dus reden we zaterdag naar Maaseik. Melissa kon exact vertellen waar de iPhone in de Maas viel. Met een duikerspak aan gingen we tot 2,5 meter onder het wateroppervlak. Tussen twee dikke Maaskeien op de bodem vonden we Melissa haar mobieltje. Ik heb in mijn duikerspak geen vijf minuten in het water gelegen. Melissa wist met haar vreugde geen blijf en ik was blij dat ik iemand zo gelukkig kon maken.” (Lees verder onder de foto)

 ©  rr

De iPhone 11 heeft dan wel een week op de bodem van de Maas gelegen, maar daar merkt Melissa niets van. “Hij doet het weer perfect”, zegt ze. “Gelukkig had de Maas een lage waterstand en was er geen sterke stroming. Mijn mobiel is loodrecht naar beneden gevallen.”

Vrijwilligers

Gevonden-Verloren bestaat uit 50 vrijwilligers uit België en Nederland. “De vereniging heeft sinds 2016 een Belgische afdeling”, weet Danny Kleeren. “We worden gevraagd om sieraden, oorbellen, een broche, samengesmolten vergulde familiale kunstwerkjes en zelfs gsm’s uit het water of van een aardappelveld te halen. Maar het vaakst moeten we trouwringen zoeken. Soms zoeken we daar met onze metaaldetectors drie tot vier uur naar. Voor de 50 vrijwilligers is dit een hobby.”

“Het mooiste moment is wanneer je het verloren voorwerp aan de mensen kan overhandigen. Dit is een heel dankbare hobby. En de dankbaarheid van de mensen blijft je altijd bij. We hebben zo ooit de trouwring van Christophe Lambrecht, oud-presentator bij Studio Brussel, opgevist. Rijk worden we hier niet van. We doen het voor de fun en vragen wel een kilometervergoeding. Die vergoeding hebben de mensen graag over voor een kostbaar bezit.”

www.gevonden-verloren.be of 0477-42.57.38.