©  Rick Scuteri/Invision/AP

Extra metro’s voor concerten van Coldplay in Brussel

De Brusselse openbaar vervoersmaatschappij MIVB gaat op de concertdagen van Coldplay in het Koning Boudewijnstadion - 5, 6, 8 en 9 augustus - het aanbod op de metrolijnen 2 en 6 versterken. Het nieuwe album van de Britse band zal op die dagen ook te horen zijn in de stations van de MIVB.

mtm
Bron: BELGA

Iedereen met een ticket voor de concerten van Coldplay ontving een Event Pass-code. Met die code kan je aan een ticketautomaat gratis een heen-en-terugticket afhalen voor het openbaar vervoer van de MIVB. Om de toestroom van de tienduizenden concertgangers te vergemakkelijken wordt het aanbod op de metrolijnen versterkt. 

Metrolijn 6 rijdt standaard naar het Koning Boudewijnstadion, maar op datzelfde traject wordt metrolijn 2 van 17 tot 0.30 uur speciaal voor de gelegenheid verlengd tot aan het Koning Boudewijnstadion. Zo zal er tot 0.30 uur elke vijf minuten een metro rijden op de twee lijnen. De metrolijnen 1 en 5 zullen tussen 23 uur en het einde van de dienst ook worden versterkt in de richting van het stadscentrum, met een metro om de tien minuten. Indien nodig, zijn er nog extra trams en metro’s beschikbaar om in te zetten.

De reizigers kunnen in de stations van de MIVB al in de sfeer komen. Op de concertdagen weerklinkt tussen 16 en 20 uur een playlist van de nieuwste nummers van  Coldplay. Chris Martin, de zanger van Coldplay, heeft zelfs een speciale boodschap ingesproken voor de fans die het openbaar vervoer gebruiken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer