“Ik ben op 45 minuten nog maar drie plaatsen opgeschoven”: politie moet ingrijpen na verkeershinder door extreem lange wachtrijen aan autokeuring

File bij autokeuring - © TV Oost

Erembodegem -

De politie van Aalst moest dinsdagvoormiddag ingrijpen nadat extreem lange wachtrijen ontstonden aan de autokeuring in Erembodegem. Die veroorzaakten enorme verkeershinder tot aan de op- en afrit van de E40. Het industrieterrein werd tijdelijk afgesloten voor verkeer.

Brent Saey

Sinds 1 augustus is het mogelijk om op dinsdag je personenwagen bij autokeuring SBAT in Erembodegem te laten keuren zonder op voorhand een afspraak te moeten maken. Daardoor is dinsdagochtend een extreme file ontstaan ter hoogte van het industrieterrein van Erembodegem.

LEES OOK. Autokeuring zonder afspraak leidt tot “extreme files” in Oost-Vlaanderen

De file werd opgemerkt door een politiepatrouille en strekte zich uit tot aan de E40 met alle gevolgen van dien. De toegangswegen naar Aalst werden geblokkeerd en de gemoederen liepen hoog op onder de wachtenden. In het belang van de veiligheid besliste de burgemeester in samenspraak met de korpschef om de nodige verkeersmaatregelen te nemen in het gebied.

Kalmte bewaren

De politie van Aalst roept de wachtenden op de kalmte te bewaren en raadt af om dinsdag nog naar de autokeuring te gaan. “Het is beter om je afspraak in te plannen twee maanden voor je keuring vervalt. Dan kan je zonder lange wachtrijen naar het keuringscentrum. Een andere mogelijkheid is om af te zakken naar een ander keuringscentrum”, zegt korpschef Jürgen Dhaene. (Lees verder onder de foto)

Hugo Hooge kwam na de middag een tweede keer langs nadat ’s ochtends de wachtrijen te hoog opliepen in het industrieterrein. ©  Brent Saey

“Ik ben vanochtend om 7 uur een eerste keer langs geweest, maar ik ben moeten terugkeren door de enorme drukte. Er was al een file vanaf het begin van het industrieterrein”, vertelt bezoeker Hugo Hooge. Ook Stefaan Van Der Biest ondervindt lange wachttijden. “Nu het opnieuw zonder afspraak is, dacht ik meteen langs te komen. Ik sta hier al 45 minuten aan te schuiven. Ik denk dat ik intussen nog maar drie plaatsen ben opgeschoven”, klinkt het.

Politie waakzaam

Rond de middag leek de situatie te stabiliseren, maar de politie van Aalst blijft waakzaam voor nieuwe verkeershinder. “Tot 17 uur kan er nog heel wat hinder ontstaan. Indien nodig zullen wij opnieuw ingrijpen door de weg af te sluiten”, zegt korpschef Dhaene. De politie zal binnenkort ook samenzitten met het autokeuringscentrum om te bekijken welke maatregelen kunnen genomen worden om dergelijke hinder volgende week te vermijden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen