Ouders van hersendode Archie dienen beroep in bij Britse Hooggerechtshof

Het Britse Hooggerechtshof zal zich buigen over het lot van Archie Battersbee, de Britse hersendode jongen wiens behandeling dokters dreigen stop te zetten. De ouders van de twaalfjarige hebben dinsdag beroep ingediend bij het Hooggerechtshof, zo schrijft DPA,tegen een beslissing van een lagere rechtbank die toestemming gaf om een einde te maken aan de behandeling.

Bron: BELGA

Het Hooggerechtshof kondigde aan met spoed naar het verzoek te kijken, melden Britse media. Een jury van drie rechters zal de zaak nu onderzoeken.

Eerder hadden rechtbanken al meerdere keren geoordeeld dat de jongen van de beademing mocht gehaald worden tegen de wil van zijn ouders in. Maandag nog verwierp een hof van beroep het verzoek van het VN-Comité voor de Rechten van Personen met een Handicap (CRPD) om de maatregelen tot na dinsdagmiddag te verlengen.

Archie ligt sinds april in coma. Zijn moeder trof de jongen bewusteloos aan in zijn kamer. Vermoedelijk deed hij mee aan een online challenge, waarbij deelnemers opzettelijk bewusteloos proberen te raken, schrijven Britse media. Het kind is nooit meer bijgekomen. Volgens het ziekenhuis zijn zijn kansen “nihil”, maar zijn ouders beweren dat hij vooruitgang boekt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer