Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Wikipedia

ONZE OPINIE. “Met een taks op privéjets lonkt Groen naar de gele hesjes”

Kersvers co-voorzitter van Groen Nadia Naji pleit voor een taks op het gebruik van privé-vliegtuigen. “Met dat voorstel steekt de partij PVDA op links voorbij”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “De partij laat evenwel de kans liggen om écht te verrassen en verraadt opnieuw haar ware, dogmatische gelaat.”

39 reacties

  • Jo Peeters

    2 jaar geleden
    Onzin, laat de rijken toch rijk zijn. Wij vliegen toch ook.
  • Walther Vanden Broele

    2 jaar geleden
    Die taks zal dan wel weer ergens doorgerekend worden en zal Jan met de pet het wel betalen. Dank u Groen! tot 2024.
  • Eddy DeGoei

    2 jaar geleden
    Sociale ongelijkheid is geen uitvinding van rechtsdenkenden maar is een biologisch gegeven. In de dierenwereld is men ook niet gelijk. We hebben in ons land trouwens ontelbare mechanismen die helpen om de ongelijkheid veel kleiner maken. Gelukkig maar.
  • Dirk BERX

    2 jaar geleden
    Dat een rijk persoon meer kan en mag, dan een arm persoon, is niet de schuld van groen, want dit is al duizenden jaren geweten. Maar het is wel een zwakte gebod van de tegenstanders van groen, die plots willen dat groen ook nog de sociale ongelijkheid gaat rechttrekken, een creatie overigens van rechtsdenkenden !
  • Tim Smet

    2 jaar geleden
    Vliegen is gewoon vervuilend, de vervuiler betaald is toch logisch niet. Wie op reis kan gaan moet maar rekening houden met een vliegtaks, vliegen is nu eenmaal een luxe in 2022. Vliegtaks voor iedereen probleem opgelost... Koop met het geld grond en zet er bossen op, de beste investering op 20 jaar...