Het is druk aan het autokeuringscentrum in Wondelgem bij Gent
Radio 2

Opnieuw grote drukte aan autokeuringscentra in Oost-Vlaanderen, Sint-Niklaas sluit keuringscentrum

Voor de tweede dag op rij is het bijzonder druk aan enkele autokeuringscentra in Oost-Vlaanderen. In de centra in Wondelgem bij Gent, in Brakel, en in Sint-Niklaas staan mensen urenlang aan te schuiven. Vandaag kunnen mensen in die centra terecht zonder afspraak en dat zorgt voor een overrompeling. De stad Sint-Niklaas heeft zelfs besloten om het keuringscentrum vandaag te sluiten.

In Sint-Niklaas mag je vandaag niet meer naar het autokeuringscentrum. De politie sluit het centrum voor de rest van de dag. Mensen konden hun auto vandaag zonder afspraak laten keuren, en dat zorgde voor grote wachtrijen én veel verkeershinder.

De sluiting was nodig, het was er zo druk dat er grote files ontstonden, van aan de N16 tot het keuringscentrum
Kim Maes van de Sint-Niklase politie

Kim Maes van de politie in Sint-Niklaas: "Het was er zo druk dat er grote files ontstonden, van aan de N16 tot het keuringscentrum. Het centrum bevindt zich in een industriezone en alle op- en afritten van de bedrijven werden geblokkeerd. Onze verkeerspolitie is dan ter plaatse gegaan en heeft beslist om het hek van het keuringscentrum te sluiten."

Extra stewards

Volgende week woensdag komen er ook extra stewards aan het autokeuringscentrum van Sint-Niklaas. Ook aan de keuringscentra in Wondelgem en Brakel staan vandaag lange wachtrijen. Alle Oost-Vlaamse keuringscentra overleggen nu met de burgemeesters welke maatregelen ze de komende dagen kunnen nemen.

Meest gelezen