Duitse bondskanselier Olaf Scholz bekijkt de gasturbine van Siemens die bestemd is voor Nord Stream 1.
Volledig scherm
Duitse bondskanselier Olaf Scholz bekijkt de gasturbine van Siemens die bestemd is voor Nord Stream 1. © Getty Images

Gazprom: “Levering van gasturbine voor Nord Stream-pijplijn onmogelijk door sancties”

De terugkeer van een gerepareerde gasturbine voor de Nord Stream-pijplijn is “onmogelijk” door de sancties tegen Rusland. Dat heeft het Russische staatsgasbedrijf Gazprom gezegd. De verschillende sancties in Canada, het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie en de onduidelijkheid “over de huidige situatie en de contractuele verplichtingen van Siemens” zijn daarvan de oorzaak, stelt Gazprom.

38 reacties

  • Fred Kijzer

    2 jaar geleden
    Gas? Ze zouden beter water door die leiding sturen…
  • Patrick Bourgeois

    2 jaar geleden
    Wie gelooft al die onzin aan beide kanten nog??
  • Lieven tanghe

    2 jaar geleden
    Gewoon Nordstream op verschillende plaatsen opblazen .Ik wil wel eens zien hoe we ons beredderen zonder electriciteit en gas . Ik trek mijne plan en de rest kan de pot op.
  • jaak Peeters

    2 jaar geleden
    @Remko Linstra: ik begrijp er ook niks van. Zouden ze het zelf wel begrijpen? En, zoals velen hier zeggen: het is de werkende mens die het gelag zal betalen. In 2024 zullen we ze gedenken.
  • Remko Linstra

    2 jaar geleden
    Ik begrijp niet waarom Europa hier nou zo een groot punt van maakt. Ze roepen al maanden dat ze een gas embargo willen. En nu dat Rusland ons bij de ballen heeft gaan we lopen huilen omdat wij zelf de sancties opgelegd hebben dat er geen technologie richting Rusland mag. Dus Rusland weigert volledig terecht het gerepareerde materieel. Je kun