Brassi Beach Bar in Oostende
Volledig scherm
PREMIUM
Brassi Beach Bar in Oostende © Benny Proot

REPORTAGE. Op bezoek in die ene strandbar die kinderen weert: “Niet verkeerd bedoeld, maar dat lawaai...”

De uitbaters van Brassi Beach Bar in Oostende laten geen kinderen toe op hun terras. Een bewuste keuze, maar die zorgt voor commotie. “Klanten maken hier normaal geen spel van, integendeel, ze appreciëren het”, zegt de uitbaatster. De strandbar overweegt zelfs om een tweede ‘adults only’-terras te openen. Sir Charles, de brasserie in Nieuwpoort die vier jaar geleden als eerste ‘adults only’ werd, spreekt zelfs van 40 procent meer omzet. Een verslag langs de ‘adults only’-bars.

66 reacties

  • mary-ann van eester

    2 jaar geleden
    waar gaan we in gods naam naar toe? als kinderen nu ook al geweerd worden van de terrassen. zijn die uitbaters dan nooit kind geweest? dit is voor mij een brug te ver. we leven niet meer in een verdraagzame maatschappij maar wel in een verzuurde. mary-ann van eester
  • Lowie Duchateaux

    2 jaar geleden
    Mario Vanderlinden,wij als kind zaten braafjes op een stoel en we zwegen,dat was de wet van onze ouders.
  • Bert Vandamme

    2 jaar geleden
    Ik snap het probleem van die enkelingen niet. Er zouden net meer zaken dit beleid moeten toepassen!
  • jelle Vercoutere

    2 jaar geleden
    Kinderen weren is geen garantie voor rust. Ook volwassenen kunnen flink wat lawaai maken zeker na een paar glaasjes... Ik wil dit niet veroordelen maar hoop op een verdraagzame maatschappij, waar onze kinderen welkom zijn en we vooral meer vanuit het 'wij' ipv 'ik' model denken.
  • Jessica Mortier

    2 jaar geleden
    Het is niet vreemd dat er op dat andere terras niemand zit. Is ook helemaal niet gezellig. Volwassenen mogen gezellig op bankjes met kussentjes gaan zitten. Ouders met kinderen moeten aan tafels met stoelen, zonder kussens, rij aan rij zitten. Is precies een openlucht refter! Maar zal zijn omdat ouders met kinderen niet meer verdienen dan dat om te gaan zitten, want die geven toch geen geld uit!