Themabeeld. ©  Marc Gysens

Scoutsgroep moet als straf kerkhoven schoonmaken

Een groepje Vlaamse scouts die het tijdens een dropping te bont maakten in het Waals dorpje Baillamont hebben een opvallende straf gekregen. De burgemeester zag geen heil in een boete, dus stelde hij een alternatieve straf voor: onkruid wieden en hekwerk herschilderen.

Arthur De Meyer

Een groepje Vlaamse scouts die het te bont maakten in het Waals dorpje Baillamont hebben een opvallende straf gekregen. De burgemeester zag geen heil in een administratieve boete van 350 euro en stelde een alternatieve straf voor: onkruid wieden en het hekwerk herschilderen op twee plaatselijke kerkhoven.

Baillamont is erg populair bij de Vlaamse jeugdbewegingen. “Zozeer zelfs dat we tijdens de zomer meer scouts hebben dan inwoners”, zegt burgemeester Michaël Modave. De bewoners zien de scouts doorgaans graag komen, maar tijdens een dropping maakte een groepje van acht scouts, allemaal om en bij 15 jaar, het te bont. Wat ze exact mispeuterden wilt de burgemeester niet kwijt. “Het is woord tegen woord, maar laten we het houden op des conneries de jeunes”, zegt Modave. “Daarom heb ik voorgesteld dat ze twee plaatselijke kerkhoven zouden fatsoeneren. Onder meer: onkruid wieden en het hekwerk opnieuw schilderen. De leiding en de betrokken scouts gingen akkoord. Na afloop bleek het louterend. Ik spreek overigens niet graag over ‘straffen’, maar wel van reparaties.” (adm)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer