Archieffoto

Scoutsgroep knapt kerkhof op na incident op kamp: "Zal hen meer bijblijven dan een boete"

Een scoutsgroep uit Antwerpen heeft na een incident op kamp een alternatieve straf opgelegd gekregen door de burgemeester van Bièvre: onkruid wieden en hekwerk schilderen op twee lokale begraafplaatsen. Dat bericht de Franstalige regionale zender Matélé.

De regio rond Bièvre, in de provincie Namen, ontvangt in de zomer zo'n 5.000 jongeren van verschillende jeugdbewegingen. Het overgrote deel van die kampen verloopt zonder incidenten, maar vorige week heeft burgemeester Michaël Modave wel ingegrepen op een kamp van 15 à 16-jarige scouts uit het Antwerpse.

Wat de jongeren juist mispeuterd hebben, is niet bekend. De burgemeester houdt het op "jeugdige dwaasheden". Hij sprak met de leiding af dat de scouts als alternatieve straf de kerkhoven van deelgemeenten Baillamont en Monceau-en-Ardenne zouden opknappen: onder meer onkruid wieden en hekwerk schilderen. Dat gebeurde vorige week donderdag, waarna de scouts hun kamp konden afmaken.

Een gelijkaardige regeling werd ook al eens in 2019 getroffen. Volgens de burgemeester is zo'n alternatieve sanctie beter voor iedereen. "Dit is meer pedagogisch en gaat hen meer bijblijven dan een boete die ze toch niet zelf zullen betalen."

Meest gelezen