Ellenlange wachtrijen bij de autokeuring in Zwevegem.
Volledig scherm
PREMIUM
Ellenlange wachtrijen bij de autokeuring in Zwevegem. © Henk Deleu

Vernieuwde vriendschappen, maar ook veel frustratie in ellenlange wachtrijen aan autokeuringscentra: “Het is aanschuiven of een boete betalen”

Nee, het was niet aanschuiven voor een concert van - pakweg - Rammstein, een vlucht vanuit Schiphol of een attractie in Walibi vrijdag. Wél om je auto te laten keuren. Aan verschillende Oost- en West-Vlaamse autokeuringscentra was het chaos de voorbije dagen, vooral op vrijdag stonden er monsterfiles voor de poorten van de autokeuring. Al zorgden de wachttijden ook voor vernieuwde vriendschappen. 

  1. Als kind misbruikt, nu riskeert hij zelf jarenlange celstraf: “Ze vluchtte met zoontje uit Oekraïne maar belandde door hem in nog grotere hel”
    PREMIUM

    Als kind misbruikt, nu riskeert hij zelf jarenlange celstraf: “Ze vluchtte met zoontje uit Oekraïne maar belandde door hem in nog grotere hel”

    Kinderen waren zijn leven, na een moeilijke jeugd waarin hij zelf seksueel misbruikt werd. Hij zat zelfs in een organisatie die pedofielen ‘opjoeg’. En toch hoort Y.Q. (31) vandaag welke straf hij krijgt voor het seksueel misbruik van twee jongens van 4 en 7 jaar. Minstens twee, want de vrees is gegrond dat hij veel meer slachtoffers maakte. Waar liep het fout? En hoe is het mogelijk dat iemand die zelf seksueel misbruikt werd, later een kind hetzelfde gaat aandoen? We vroegen het aan Minne De Boeck, criminologe van de Universiteit Antwerpen. “Sommige mensen die zelf misbruikt zijn, omringen zich met minderjarigen, net omdat dat veiliger aanvoelt.”
    Halle
  2. Zó wist Lars (23) tijdens koers galopperend paard bij teugels te nemen: “Als je zelf panikeert, stopt het dier zeker niet”
    PREMIUM

    Zó wist Lars (23) tijdens koers galoppe­rend paard bij teugels te nemen: “Als je zelf panikeert, stopt het dier zeker niet”

    “Ik ben opgegroeid tussen de dieren. Ik moest gewoon een beetje lef hebben." Een renner heeft tijdens de wielerwedstrijd Arden Challenge in de provincie Luxemburg voor onwaarschijnlijk beelden gezorgd. Toen een paard in volle galop achter het peloton aan komt hollen, schiet Lars Daniels (23) van Antwerp Cycling Team Kontich meteen in actie. Hij slaagt erin de teugels vast te nemen en brengt het paard tot bedaren. “Ik moest verder koersen, dus ik heb geen idee of het paard terug bij zijn ruiter terecht is gekomen.”
    Kontich, Herk-de-Stad