(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © ANP

West-Vlaamse boeren lijden zware verliezen door dramatische droogte: “Sector is heel zwaar getroffen”

De droogte en bijgevolg lage grondwaterstanden en debieten zorgen in West-Vlaanderen voor grote verliezen in de landbouwsector. Dat zegt het Algemeen Boerensyndicaat naar aanleiding van het meest recente toestandsrapport van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM). Daaruit blijkt dat er in de provincie historisch lage debieten zijn gemeten.

21 reacties

  • Ivan Dejonghe

    2 jaar geleden
    dat versta ik niet woon zelf in west vlaanderen mijn groente tuintje doet het uit stekend , overal ter velde zie ik grote sproeiers haast dag en nacht sproeien
  • Christine Laevers

    2 jaar geleden
    Minder monoculturen en meer diversifiëring kunnen verliezen minder groot maken. Ook de keuze in variëteiten kan belangrijk zijn : meer droogtebestendige teelten, zelfs als de productie minder groot is. En de grond bedekken met stro of ander organisch materiaal. Landbouwscholen moeten zich ook dringend updaten.
  • Andy de Wolf

    2 jaar geleden
    roger van roy, ik weet niet waar jij woont, maar waar ik woon stond het graan 60 cm hoog ipv 1,2 meter, en ook de aren die er aan hingen waren maar klein. de maisvelden hier waar momenteel de kolven zouden moeten groeien hebben er gewoon geen, en vele maisvelden zullen de komende 2 weken vrees ik niet meer overleven. jullie zagen altijd dat de boeren zagen, maar heb je jezelf dan al eens in hun schoenen geplaatst? steek eens een paar zaadjes in de grond en probeer maar eens iets te groeien.
  • Linda MOENS

    2 jaar geleden
    En wat is het probleem voor de boer ? Wanneer de oogst mislukt met 50% dan betalen we 50% meer voor onze landbouwprodukten, financieel probleem opgelost voor de boer. Maar in het andere geval bij een meer opbrengst van 50% zal de prijs daarentegen niet meer zakken.
  • Ives Ameel

    2 jaar geleden
    Een boer moet zoiets weten en het nodige doen, dit is fenomeen heeft zich reeds lang aangemeld, De regeringen,in plaats van OCMW van de wereld te spelen en geld rond te strooien om oorlogje te spelen zouden ze beter met de boeren rond de tafel zitten en nodige maatregelen nemen wel met die verstande de boer altijd klaagt, dus geen blanco cheques