De Fulmar S, het eerste schip dat na het graanakkoord kon vertrekken vanuit Oekraïne.
Volledig scherm
De Fulmar S, het eerste schip dat na het graanakkoord kon vertrekken vanuit Oekraïne. © via REUTERS

Vier schepen vol graan vertrokken uit Oekraïne

Een karavaan van vier vrachtschepen vol met graan en andere agrarische producten uit Oekraïne is zondagochtend vertrokken uit de havens van Tsjornomorsk en Odessa. Het gaat om de schepen Mustafa Necati, Star Helena, Glory en Riva Wind.

10 reacties

  • peeters jos

    2 jaar geleden
    Turkije handelt hier heel slim en eet van 2 walletjes: zowel in NATO en harde eisen stellen (Zweden en Finland toetreding); als op bezoek gaan bij Putin en zijn spelletje meespelen (afhandelen in Rubels, geen 'onvriendelijk' land). Ik hoop alleen dat die Putin geen NATO-staatsgeheimen doorspeelt. En dat die kan slapen 's nachts. Vooral dat laatste
  • michel van dam

    2 jaar geleden
    Ja dat 1e schip wat is vertrokken, zou al vandaag op bestemming in Tripoli moeten zijn. Ligt al vanaf vanmorgen voor anker en wacht opnieuw voor orders, ben benieuwd hoe dat verder afloop. Te zien via satelliet naam schip RAZONI.
  • Christine Laevers

    2 jaar geleden
    Dit is wel een lichtpunt maar ik het vertrouw het niet helemaal. Het belangrijkste is dat de graanprijs daalt zodat de niet kapitaalkrachtige landen in Afrika zoals bv Somalië goedkoop graan kunnen kopen. Graan is er in feite genoeg, maar het is de prijs van het graan die kan leiden tot hongersnood in sommige landen.
  • Erik Wijns

    2 jaar geleden
    En nu stop die oorlog, jullie kunnen dus onderhandelen!!en Europa blijf daar weg
  • Angele Coleman

    2 jaar geleden
    Benieuwd of de prijzen volgende maand terug 0.20cent gaan zakken.