Archieffoto van de sluis van Ham.
Volledig scherm
Archieffoto van de sluis van Ham. © Mine Dalemans

Deze maatregelen neemt Vlaamse Waterweg voor scheep- en pleziervaart door aanhoudende droogte

Door de aanhoudende droogte neemt de Vlaamse Waterweg naast bepaalde preventieve, ook effectieve maatregelen om spaarzaam om te gaan met water en het toegankelijk te houden voor iedereen. Aan verschillende sluizen in Vlaanderen worden schepen daarom gegroepeerd versast, zodat er minder water verloren gaat, zo meldt de Vlaamse Waterweg op haar website.

3 reacties

  • Marc Puystiens

    2 jaar geleden
    Ipv alleen waterbekkens bij te bouwen zouden ze beter iets doen aan het fundament van het probleem. Men weet dat we roofbouw aan het plegen zijn op onze aarde, maar toch volharden en blijven bouwen en uitbreiden. Alsof een elektrische auto en wat ledlampen ons gaan redden. Keep on dreaming.
  • Dirk Jansen

    2 jaar geleden
    Hoog tijd dat de Vlaamse waterweg is van hun luie kont komt en eens werk maakt van alle beken en kanalen uit te baggeren en te kuisen. De meeste onbevaarbare kanalen zijn met moeite nog 40 cm diep en staan vol modder en riet .
  • jurgen vergaelen

    2 jaar geleden
    In de winter geen gas/electriciteit meer. Binnenkort geen water meer. Even later geen productie meer. Gelukkig warempel dat er nog massa's regeringen op de been zijn om ons land overeind te houden. Misschien nog eens een expertenpanel benoemen en royaal vergoeden?