File nabij autokeuring Brugge.
Volledig scherm
File nabij autokeuring Brugge. © Benny Proot

Autokeuring kan vanaf volgende week overal zonder afspraak

Vanaf volgende week is het overal in Vlaanderen opnieuw mogelijk om zonder afspraak naar de autokeuring te gaan. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) maandag gecommuniceerd na overleg met de sector. In Oost- en West-Vlaanderen, en een deel van Vlaams-Brabant, was het sinds vorige week hier en daar uitzonderlijk mogelijk om een auto zonder afspraak aan te bieden. Maar op de gekozen dagen leidde dat bij de keuringscentra in kwestie tot een stormloop, uiterst lange wachtrijen en verkeershinder.   

50 reacties

  • Jos Vermeule

    2 jaar geleden
    2-3u wachten om een 1 jaar lang met je auto te mogen rijden is precies voor veel teveel aan, raar.. Je moet eens afspraak proberen maken bij specialist in kliniek, 4-5 maand wachten.. Daar hoor ik geen haan over kraaien.. Veel blij dat er zo iets bestaat als keuring , of hebben we liever nog meer doden in het verkeer door slecht onderhouden wagens..? Keuring door garage? Veel succes.. daar lopen nog grotere bandieten tussen, dat zal prijs x2 of x3 zijn om jaar rond te rijden met geldige keuring.
  • Joannes Maes

    2 jaar geleden
    Dat ze de keuring eens zoals in Nederland en Duitsland doen, gewoon bij je garage APK ,en als er een probleem is kan het daar direct hersteld worden. en rdw in de stations voor invoer en grote gebreken. In Nederland / Duitsland moet met nooit aanschuiven.
  • Jan Van Rompaey

    2 jaar geleden
    Het aantal auto's is verdubbeld. Maar de autocontrole heeft er nooit aan gedacht om hun capaciteit aan te passen.
  • Peter Buyck

    2 jaar geleden
    Waarom wachten op 'je uitnodiging'? Die is altijd gekend. Je biedt je voertuig aan kort voor de vervaldatum van het keuringsbewijs. Ik heb nu al mijn afspraak geboekt voor mijn auto die gekeurd is tot 01/10/2022...
  • Willy Stinissen

    2 jaar geleden
    Is dat nu omdat mensen zo lang moeten wachten op nieuwe auto's dat er zoveel keuringen moeten gebeuren of blijven mensen bewust met hun auto rijden. Gaat dat hier zo worden gelijk in Cuba destijds, waar mensen gewoon bleven rijden met hun auto lang nadat het oldtimers waren.