Ozempic is een medicijn voor diabetespatiënten.
Volledig scherm
PREMIUM
Ozempic is een medicijn voor diabetespatiënten. © Shutterstock / myskin

Diabetes Liga roept op om medicijn dat helpt om te vermageren voor te behouden voor diabetespatiënten: “Het is géén wondermiddel”

De Diabetes Liga roept artsen op om het geneesmiddel Ozempic niet meer voor te schrijven voor mensen zonder suikerziekte. Het medicijn werkt namelijk ook om te vermageren, en wordt daarvoor ook gebruikt door niet-diabetespatiënten. Daardoor dreigt er nu een tekort aan Ozempic. “Het is bovendien geen wondermiddel: je kunt niet een prikje spuiten en daarna chips en pizza eten zoveel je wilt.”

29 reacties

  • Willy Scholaart

    2 jaar geleden
    Ik spuit vier maal daags, ben diabeet zeker niet gekomen door overgewicht, vermageren doe ik er zeker niet door en mijn gewicht is al meer dan 10 jaar hetzelfde gebleven.
  • Josephus Nagels

    2 jaar geleden
    Dus met andere woorden, eigenlijk werkt het niet. De farmaco-marketing doet zijn werk. De kassa rinkelt. Alleen een gezondere levensstijl werkt (gezonde calorie-armere voeding (minder koolhydraten) gecombineerd met bewegen helpt.
  • Elke Celis

    2 jaar geleden
    Diabetici die (nog) geen insuline moeten inspuiten, krijgen evenmin voorrang én betalen de volle pot. Nu mag ik alwéér veranderen van medicatie, niemand weet voor hoe lang. Ik vraag me af hoeveel Vandenbroucke aan dit reeds voorspelde grapje weer heeft verdiend.
  • shakur mutulu

    2 jaar geleden
    Ik gebruik deze spuit zo wonder middel is het ook weer niet ! Heb Diabetis En voor dat werkt het goed en minder suikers is gewichtsverlies zoizo dus ja 1 plus 1 is 2
  • Marina JOOSSENS

    2 jaar geleden
    Weer maar eens gaan de artsen in de fout ,net als het voorschrijfgedrag van antibiotica . De klant vraagt ,de arts geeft .Misschien moet dat gedrag eens aangepakt worden .