Organisatie Lokerse Feesten kondigt hitteplan af: "Tussen plezier en vertier genoeg blijven hydrateren"

De organisatie van de Lokerse Feesten heeft een hitteplan afgekondigd. Op het festivalplein wordt onder meer gratis drinkwater ter beschikking gesteld, bezoekers kunnen er een herbruikbare beker vullen. 

Hoewel de Lokerse Feesten de komende dagen voornamelijk pas vanaf 19u, en dus na de grote hitte,  losbarsten, blijven de nodige voorzorgen nodig, gelooft de organisatie. "We hebben gratis drinkwatervoorzieningen op het terrein gezet, als de temperaturen nog meer stijgen, dan plaatsen we ook vernevelaars ", zegt organisator Timothy Heyninck."Het is vooral belangrijk dat we tussen het vertier en het plezier goed blijven hydrateren."

Smeren en hydrateren

Het Rode Kruis vraagt bezoekers om zich voldoende in te smeren en beschermende kledij, zoals een petje, mee te nemen. "We vragen ook om veel te drinken, zowel water als sportdranken waar veel zout in zit", zegt Karel Haentjes van het Rode Kruis. 

Zaterdag, wanneer er een kindermiddag is op de Lokerse Feesten, zal er extra verfrissing op het terrein voorzien worden en moeten extra tenten voor schaduw zorgen.

Ook eetkramen zijn voorbereid

Ook aan de eetkramen worden maatregelen genomen, zegt verantwoordelijke David Van Goethem: "Aan de kramen waar frieten, frikandellen of paardenworsten worden verkocht lopen de temperaturen door de friteuses en kookpotten al gauw erg hoog op, daarom zien we erop toe dat ons personeel toch elk uur kan pauzeren, om iets te eten. Drinken mogen ze uiteraard de hele tijd door."

BEKIJK - Het was heet vandaag op de Lokerse Feesten:

Videospeler inladen...

Meest gelezen