Fotomontage: Groen-covoorzitter Jeremie Vaneeckhout en Vlaams minister-president Jan Jambon
Volledig scherm
Fotomontage: Groen-covoorzitter Jeremie Vaneeckhout en Vlaams minister-president Jan Jambon © Belga

Groen roept regering-Jambon op klimaatadaptatieplan uit te werken

Groen wil dat de Vlaamse regering dringend werk maakt van een klimaatadaptatieplan. Dat Vlaanderen zo geen plan heeft, “krijg je mij en alle Vlamingen die de komende dagen uit hun vel zweten niet meer uitgelegd”, zegt Groen-covoorzitter Jeremie Vaneeckhout woensdag.

54 reacties

  • Gerard Teeuws

    2 jaar geleden
    dat groen eens voor eigen deur keert in de Vivaldi, daar zijn ze verkozen en daar is zeker werk genoeg.
  • Dirk Bogaerts

    2 jaar geleden
    tja 'Groen' die de gascentrales gingen bijbouwen (met gas die er niet meer is) en deze als groene energie lieten verklaren. Ik heb lang geleden veel op groen gestemd maar op deze bende salon fantasten, no way.
  • jos kenis

    2 jaar geleden
    Vaneeckhout weet maar al te goed dat Jan Jambon momenteel met verlof is en dat probeert hij om zeep te helpen. Wat zal hij morgen weer uit zijn mouw schudden ? Groen, een nieuwe dag en een nieuw verhaal.
  • Leo Van Vlaenderen

    2 jaar geleden
    In een ideale wereld, was en stemde iedereen groen en rood. Maar dit is helaas al lang geen ideale wereld meer.😓 Wat de huidige wereld nodig heeft is een (veel kleiner!) aantal bewuste en bekwame vertegenwoordigers, die hun eigen wensen, noden, angsten,... opzij zetten voor deze van land en volk. Samen met het volk en SAMEN met hun (beperkt aantal!) conculegas. Met alleen maar tegenwerken, de schuld afschuiven, de kop in het zand steken,... Bereiken jullie niks! Of is dat nog altijd niet duidel
  • Gerry Cle

    2 jaar geleden
    Tot 2020 was er een klimaatadaptatieplan in Vlaanderen. Waarom heeft de Vlaamse regering dat niet verlengd? Het niet reageren op deze vraag door Jambon getuigt van arrogantie en minachting. (da goat gij niet bepaolen) PS: Dat er nieuwe gascentrales moeten komen is niet de schuld van groen maar van de vorige regeringen die niets deden om de kerncentrales open te houden of nieuwe centrales te bouwen. De dure energie is wereldwijd en dus ook niet de schuld van de Belgische groenen.