AFP or licensors

Elon Musk verkoopt voor bijna 7 miljard dollar aan Tesla-aandelen, "voor het geval dat Twitter de deal doorduwt"

Tesla-topman Elon Musk heeft voor 6,9 miljard dollar aan aandelen verkocht, van zijn bedrijf dat elektrische auto’s maakt. Waarom? “Voor het (hopelijk onwaarschijnlijke) geval dat Twitter de deal doorduwt en een aantal geldschieters niet over de brug komen”, twittert de rijkste man ter wereld.

De afgeblazen overname van het socialemediabedrijf Twitter blijft Elon Musk kopbrekens bezorgen. Nadat hij in april voor ruim 8,5 miljard dollar aan Tesla-aandelen had verkocht, had hij gezegd dat hij niet meteen nog meer aandelen zou verkopen. Maar van dat voornemen moet Musk nu afwijken. 

Het is de afgeblazen overname van Twitter die hem hiertoe wil dwingen. Het was Musk zelf die het overnameproces van Twitter stopzette: hij beschuldigde het bedrijf ervan onvoldoende informatie te geven over het aantal spam- en nepaccounts op het sociale netwerk.

Twitter wil echter dat Musk doorgaat met de overname voor 44 miljard dollar en heeft daarom een rechtszaak aangespannen. En daarom heeft Elon Musk dus weer een aanzienlijk pakket Tesla-aandelen verkocht, zo verklaarde hij zelf… op Twitter: 

“Voor het (hopelijk onwaarschijnlijke) geval dat Twitter de deal doorduwt en een aantal geldschieters niet over de brug komen, is het belangrijk een noodverkoop van Tesla- aandelen te voorkomen.” 

Als de verkoop toch niet moet doorgaan, zal hij deze aandelen terugkopen, voegde Musk eraan toe.

Meest gelezen