ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Benzine en diesel worden goedkoper: is einde van forse prijsstijgingen in zicht?

Morgen betaal je voor benzine en diesel flink minder. Sinds de Russische inval in Oekraïne stegen de brandstofprijzen fors. Vanaf morgen bereiken ze terug het niveau van voor de oorlog. “Op de internationale markten stegen de prijzen gisteren vrij sterk, terwijl ze vandaag alweer licht afnamen”, zegt Johan Mattart, directeur van Brafco, de Belgische federatie van brandstofhandelaars. Is het einde in zicht of blijft de prijs nog lange tijd onvoorspelbaar?

22 reacties

  • Hugo hofmans

    2 jaar geleden
    Maar de stookolie is nog altijd niet genoeg gedaald én dat heb je nodig voor uw huis te verwarmen. Het gebruik van de auto kun je wat aanpassen maar de kou in huis kun je alleen aanpassen door te verwarmen.
  • Kris Meltens

    2 jaar geleden
    De accijnskorting van 16 ct per liter loopt ten einde op 31/12. Nog niemand aan gedacht zeker?
  • Paul van de velde

    2 jaar geleden
    Aan dezelfde taksen, accijnzen en btw van twee jaar geleden zou een liter benzine of diesel nu max. 1,46 € mogen kosten. Nog steeds ontvangt de regering momenteel 1,27 € aan deze taks diefstal.
  • Johan De Smet

    2 jaar geleden
    Ze zullen wel weer iets verzinnen om de prijzen weer op te drijven, wees daar maar zeker van
  • marc schollaerts

    2 jaar geleden
    Ze zijn weer aan het liegen De prijzen van het vat zijn goedkoper maar de prijzen aan de pomp zullen nog schandalig hoog zijn door het afromen van de regering En dan kunnen ze de prijzen nog niet verlagen de bende dieven