© RTBF

Ewoud Vromant pakt na wereldtitel tijdrijden nu brons in wegrit op WK para-cycling, zilver voor Louis Clincke

Ewoud Vromant heeft zondag brons behaald in de wegrit van de categorie MC2 op het WK para-cycling in het Canadese Baie-Comeau. Louis Clincke (MC4) behaalde zilver.

Op een parcours van 70,2 km won Vromant de sprint voor de derde plaats, op 11 seconden van de Franse winnaar Alexandre Leaute en 9 seconden van de tweede, een andere Fransman, Florian Chapeau.

Louis Clincke eindigde later zondag als tweede in de wegrit in de MC4. In een sprint met drie was na 81,9 kilometer de Ier Ronan Grimes net sneller. De Brit George Peasgood werd derde.

Op zaterdag veroverden handbikers Maxime Hordies in de MH1 en Tim Celen in de MT2 ieder de wereldtitel. Vrijdag werd Ewoud Vromant ook al wereldkampioen tijdrijden in de MC2. Louis Clincke won zilver in het tijdrijden op de MC4. Tim Celen behaalde ook een wereldtitel in het tijdrijden op donderdag in de MT2.