Man die in Lokeren een andere man doodschoot, is aangehouden op verdenking van moord

De onderzoeksrechter van Dendermonde heeft beslist om de man die gisteren in Eksaarde op een andere man schoot, aan te houden op verdenking van moord. De verdachte verschanste zich na het schietincident in een woning. Het slachtoffer is overleden.

De 2 mannen hadden met elkaar afgesproken in een park in Eksaarde, bij Lokeren. De schutter, een 39-jarige man, zou een tijdje een relatie hebben gehad met de vrouw van het slachtoffer. Het slachtoffer is een man van 42. Hij werd met verschillende schotwonden gevonden op de berm van een vijver. Na het incident hield de dader zich enkele uren schuil in een woning vlakbij. Hij gaf zich uiteindelijk over. 

Het schietincident vond plaats aan het Speelbos aan de Kanondreef. Het slachtoffer werd zwaargewond aangetroffen en in acuut levensgevaar overgebracht naar het UZ in Gent, waar hij aan zijn verwondingen overleed.

 De schutter werd bij de onderzoeksrechter bijgestaan door advocaat Jaak Haentjens. "Ik kan nog geen commentaar geven op het dossier", zegt Haentjens. "Mijn cliënt is aangehouden en hij verschijnt vrijdag voor de raadkamer in Dendermonde, die zal beslissen over zijn verdere aanhouding." Het parket Oost-Vlaanderen geeft ook geen verdere informatie "gelet op het lopende onderzoek".

Meest gelezen