Toeristen rijden met een quad op het Griekse eiland Rhodos.
Volledig scherm
PREMIUM
Toeristen rijden met een quad op het Griekse eiland Rhodos. © Getty Images

Steeds meer ongevallen met quads in vakantielanden: “Dat is geen miniauto, zo’n tuig accelereert verraderlijk snel”

Het ministerie van Buitenlandse Zaken meldt een opmerkelijke toename van het aantal dodelijke ongevallen met quads in vakantielanden. Recent kwam een 53-jarige man uit Sint-Katelijne-Waver om het leven na een zo’n ongeval op het Griekse eiland Rhodos. Wat maakt die tuigen zo gevaarlijk?

27 reacties

  • José Lippens

    2 jaar geleden
    Rijbewijs invoeren zoals een motorrijbewijs en op EU niveau.
  • hans roeffen

    2 jaar geleden
    het gaat niet on de acceleratie , het sturen is anders dan bij een motor of auto. Een quad is geen speelgoed je moet wel even wat uitleg krijgen. En beginnen op een langszame. Ik rij al jaren zelf quad en zou hem nooit even uitlenen onervarenheid zorgt voor de meeste ongelukken.
  • Theo Dereu

    2 jaar geleden
    Ik heb reeds een vijfentwintigtal jaren een quad en een racemoto dus best wat ervaring. Het gevaarlijkst zijn zoals hieronder reeds beschreven de bochten met een quad. Zeer verraderlijk voor mensen zonder ervaring en voor je het weet kantel je en lig je eronder of haal je de bocht niet met alle gevolgen van dien.
  • Ivi Poivre

    2 jaar geleden
    Verplicht een eland test uitvoeren op die ondingen. Wedden dat die grandioos gebuisd zijn?
  • Patrick Vandeputte

    2 jaar geleden
    Ik rij al jaren rond met een quad op Griekse eilanden. Nooit een probleem gehad. Maar...1 Ik draag altijd een helm. 2 Hoge snelheid is niet van toepassing. 3 Ik rijd nooit na donker. 4 Geen alcohol. 5 Heb eerst LEREN rijden met een quad. Wat zie ik van het overgrote deel van de toeristen met een quad: snelheid, alcohol, geen helm, geen ervaring met ongevallen als gevolg. En alle regels die ze willen in eigen land lappen ze hier aan hun laars.