Een luchtbeeld toont het terrein waarop de grootste kerncentrale van Europa ligt.
Volledig scherm
Een luchtbeeld toont het terrein waarop de grootste kerncentrale van Europa ligt. © via REUTERS

Kerncentrale Zaporizja weer aangesloten op stroomnet

De door de Russen bezette kerncentrale van Zaporizja in Oekraïne is weer aangesloten op het stroomnet, nadat het donderdag zeker twee keer was afgekoppeld van de hoogspanningskabel die het complex van elektriciteit voorziet. De nucleaire waakhond van de VN (IAEA) heeft dat op gezag van Oekraïne gemeld met de mededeling dat de oorzaak van de storing niet direct bekend was.

6 reacties

  • haagen marcel

    2 jaar geleden
    Wel raar Ukraine in oorlog met Rusland. Maar de bezette kerncentrale blijft wel stroom leveren aan Ukraine. Of het westen levert voor miljarden wapens om in te zetten tegen Rusland. Maar we blijven nog wel Russisch gas en olie kopen. Weten de politici nog wel waar ze mee bezig en de gevolgen voor de gewone man.
  • Gerard Braeckmans

    2 jaar geleden
    Dat is geen stunt, dat is een verwittiging.
  • Feline Noé

    2 jaar geleden
    Een kleine stunt kan geen kwaad
  • stephane schepers

    2 jaar geleden
    Indien door Russische acties radioactiviteit vrij komt en richting Europa kt moeten we dit beschouwen als een aanval en moet de Navo optreden ende Russen uitOekraine verdrijven.
  • jintha peeters

    2 jaar geleden
    De EU en de NAVO zijn mee verantwoordelijk voor deze oorlog en de sancties treffen vooral de burgers in. Europa en niet Rusland maar ja de EU denkt dat ze alles kan