VIDEO. Rapper met bad boy imago verovert Hasselt: “Gewoon Boef man”

De Nederlandse rapper Boef (Sofiane Boussaadia) trad vrijdag op in de nachtclub Universal in Hasselt. De Nederlander, die bekendstaat om zijn vlogs, is immens populair. Ook in Limburg heeft de rapper heel wat fans. “Hij heeft een bad boy-imago”, zegt Wouter Proesmans, eigenaar van Universal. “Maar het is vooral een goede rapper.” Hij stelde ook zijn nieuwe debuutplaat ‘Slaaptekort’ voor in de nachtclub.

MoLa

Als je niet beter zou weten, zou je denken dat Usher himself zijn opwachting maakte gisterenavond in Universal in Hasselt. Maar de menigte scandeerde maar één naam en wilde maar één iemand zien optreden: Boef. Met 270.000 abonnees is de 23-jarige YouTuber een van de meest bekeken Nederlandse vloggers. En ook in Limburg kent de populariteit van Boef geen grenzen. “Kom in Hasselt wonen, dat zou lauw – Lauw is een monsterhit van de rapper – zijn”, klinkt het. De rapper is geen onbekende voor het gerecht. Maar dat maakt de fans niet uit. “Hij moet zijn geld ook verdienen. Ik gun het hem.” Het Yes we can van Obama vervalt in het niets. Gewoon Boef man is al wat de klok slaat.

Andere artiesten

Het was Fame Events die de zanger naar Hasselt bracht. “Hij doet het heel goed”, zegt Daniele Baptista die samen met Kenny Fame Events runt. “Het was dus meer dan normaal om ook hem eens naar Limburg te halen. De fans hebben lang gewacht op Boef. We weten dat hij een slechte reputatie met zich meedraagt, maar dat valt allemaal mee. We hoopten vooral dat hij de show stal, en dat deed hij ook (lacht).” Fame Events laat weten dat ze meer artiesten naar Limburg zullen halen. “We hebben met Universal de perfecte partner”, zegt Baptista. “Wie de volgende artiesten zullen zijn kan ik nu nog niet zeggen. Het is nog eventjes wachten. Maar het zal het wachten waard zijn.”

Boef zelf was niet bereikbaar voor commentaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer