Radio 2

Prijsstijgingen maken renovatie Pier en bouw van nieuw zwembad in Blankenberge 5 miljoen euro duurder

Blankenberge zal ruim vijf miljoen extra moeten betalen voor 2 grote werven in de stad: de renovatie van de Pier en de bouw van het nieuwe zwembad. Door de oorlog in Oekraïne en de inflatie zijn de prijzen van bouwmateriaal sterk gestegen. En dat zal de stadskas merken.

Bouwen en verbouwen is de laatste tijd flink duurder geworden. Heel wat steden en gemeenten moeten plannen uitstellen of worden geconfronteerd met hogere rekeningen. Dat is ook het geval in Blankenberge, waar de renovatie van de Pier en de bouw van het nieuwe zwembad 5 miljoen euro meer blijken te kosten dan verwacht. Vooral de werken aan de Pier vallen duurder uit, zo'n 3,4 miljoen meer dan vooropgesteld. Voor het sportcomplex bedraagt de meerprijs 2,7 miljoen euro. "Al varieert dat", zegt burgemeester Björn Prasse (Open VLD). "De prijzen schommelen constant."

Niet op kosten van de burgers

Oppositiepartij CD&V hoopt dat de uiteindelijke rekening niet bij de burgers terecht komt onder de vorm van extra belastingen. Maar de burgemeester stelt gerust en zegt dat het stadsbestuur al van begin vorig jaar rekening houdt met de prijsstijgingen. 

Meest gelezen