Baby overleden in crèche in West-Vlaanderen, onthaalmoeder zwaar ontdaan: “Ze behandelt hen alsof het haar eigen kinderen zijn”

Politie en parket voeren een onderzoek naar een overlijden van een baby in een crèche in het West-Vlaamse Eernegem. Het acht maanden oude jongetje overleed dinsdag, alles wijst erop dat het om een tragisch ongeval gaat.

jhm, phu, jvh

Het overlijden in een crèche in Eernegem, deelgemeente van Ichtegem, dateert van dinsdag. Wat er precies gebeurde, is nog onduidelijk. Er werd nog medische hulp ingeschakeld, maar die kwam te laat voor het kind. Na het overlijden werden politie en parket verwittigd.

Het gerecht voert nu verder onderzoek. Het is nog te vroeg voor conclusies, maar alles wijst erop dat het om een tragisch ongeval gaat en er geen tussenkomst van derden was. Het onderzoek wegens onopzettelijke doding loopt nog.

Ook burgemeester Lieven Cobbaert van Ichtegem werd op de hoogte gebracht. “Ik kan me niet uitspreken over wat er gebeurde, want het onderzoek loopt. In ieder geval gaat mijn medeleven uit naar de ouders en familie van het kind en alle andere betrokkenen”, zegt hij.

“Dit liet enorme impact na” op onthaalmoeder

De bewuste crèche waar de tragische feiten zich afspeelden, blijft voorlopig dicht. Uitbaatster B. (52) is namelijk te zwaar aangeslagen. “Mama heeft het heel moeilijk”, zegt haar dochter. “Ze is naar de dokter, want ze is niet in staat om te werken. Hoe lang ze dicht zal blijven weten we niet, maar dit liet een enorme impact na op haar. Wellicht zal ze enige tijd nodig hebben om op haar positieven te komen. Over wat er gebeurde, kunnen we niet uitweiden want we laten iedereen z’n werk doen. Het was in ieder geval een tragisch ongeval.”

“Mama vangt al 25 jaar kinderen op, en heeft meestal een vijftal baby’s en peuters in huis”, klinkt het verder. “Ze ziet hen allemaal enorm graag, en behandelt hen alsof het haar eigen kinderen zijn. Ze trekt zich op aan het feit dat ze veel steun krijgt van de andere ouders die haar niets kwalijk nemen. Ook vanochtend aan de schoolpoort werden wij zelf aangesproken door mensen en kregen we veel steun. Dit wens je niemand toe. Maar in eerste instantie denken wij vooral aan het onnoemelijke verdriet van de ouders van het jongetje. Zij zijn hun dierbaarste bezit kwijt. We leven enorm mee met hen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER