Pieter-Jan Vanstockstraeten
Volledig scherm
PREMIUM
© Pieter-Jan Vanstockstraeten

COLUMN. “Straks 19 graden binnenskamers? Voor de kouwelijken wordt dat aanpassen”

Elke zaterdag blikt onze columniste terug op de week. Het voornemen van scholen en andere instellingen om deze winter - wegens de energiecrisis - de thermostaat op 19 graden te zetten, leidt naar de vraag: wat is de juiste, prettige temperatuur binnenshuis? Over de thermostaat en de airco blijken al vele oorlogen uitgevochten. Sommigen malen niet om een verlaging, anderen zijn wat gevoeliger ingesteld. Ook al is het maar één graad, toch maakt het verschil.

11 reacties

  • Bob VERSCHUEREN

    2 jaar geleden
    19 graden ? Bij mij is het 18 graden (in de badkamer maken we het warmer als we ons wassen) ! Als je in het verleden je huis 'warmstookte' tot saunatemperaturen ga je uiteraard nu wel bibberen op 19 graden. Het is een kwestie van je lichaam te trainen. En wil je de saunatemperaturen blijven houden ? Prima maar dan zal je daar de prijs voor moeten betalen. Ik zou wel aanraden om dagelijks uw verbruik uit te rekenen zodat je weet voor welke kost je dan gaat staan.
  • Magda De Munck

    2 jaar geleden
    Bij mij thuis zal het 22 graden blijven, ik ga mijn gezondheid niet op het spel zetten door in de kou te zitten.
  • karin verwimp

    2 jaar geleden
    Vrouwen Lennert? Bij ons op de werkvloer zijn het nochtans de mannen die niet met hun tengels van de thermostaat kunnen blijven en deze altijd hoger zetten.
  • Lennert Cornette

    2 jaar geleden
    Eindelijk gedaan met vrouwen die de verwarming op 23 zetten. Bij mij staat hij standaard op 18 dus zal er niets van merken.
  • eric michiels

    2 jaar geleden
    Het is spijtig genoeg dat er "sociaal tarievers" moèten erkend worden . Dat is een feit . Maar door hun "statuut" én de niet ingewijden in de crisisproblematiek "stoken" die er maar op los . "ze" trekken "liever een hemdje of een truitje uit" dan dé thermostaat lager te zetten , juist doordat "ze" niet "degelijk zijn voorgelicht" én mede door het hen toegekende sociale tarief . Michiels Eric