© RTV

60-jarige vrouw aangehouden op verdenking van moord op eigen moeder (81) in Bornems woonzorgcentrum

Bornem, Puurs-Sint-Amands -

Een 60-jarige vrouw uit Puurs-Sint-Amands werd woensdag door de onderzoeksrechter in Mechelen aangehouden op verdenking van moord. De vrouw zou haar eigen 81-jarige moeder om het leven hebben gebracht in het Seniorencentrum Onze-Lieve-Vrouw in Bornem.

svds

Het parket van Antwerpen bevestigt dat er een vrouw werd aangehouden. “Er loopt sinds november 2020 een gerechtelijk onderzoek naar een verdacht overlijden in een woonzorgcentrum in Bornem”, zegt parketwoordvoerster Lieselotte Claessens. “Na doorgedreven onderzoek door de politie Klein-Brabant, en in het bijzonder van de aangestelde deskundigen, werd een onderzoeksrechter gevorderd voor moord.”

Nieuwe elementen in het dossier zorgden ervoor dat de 60-jarige vrouw opnieuw verhoord werd. Ze werd nadien voorgeleid bij de onderzoeksrechter en aangehouden. Vrijdag verschijnt ze voor de raadkamer. Ze wordt ervan verdacht haar eigen moeder om het leven te hebben gebracht. Hoe de feiten precies hebben plaatsgevonden, is niet duidelijk. “In het kader van het verdere onderzoek, wordt er over de omstandigheden van het overlijden niet gecommuniceerd”, klinkt het.

Verrast

Bij het Seniorencentrum Onze-Lieve-Vrouw (SOLV) in Bornem reageren ze verrast op het nieuws. “Wij hebben het in de media moeten vernemen”, reageert directeur Miguel Michiels. “We wisten uiteraard dat er een verdacht overlijden was en hebben destijds ook meegewerkt met het onderzoek. Maar bijna twee jaar lang hebben we er niets meer over vernomen. Ik dacht dat de zaak afgerond was. Dit nieuws slaat dan ook in als een bom. We kunnen nu alleen maar afwachten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen