Russische president Vladimir Poetin
Volledig scherm
PREMIUM
Russische president Vladimir Poetin © TASS HOST PHOTO AGENCY via REUTERS

ONZE OPINIE. “Duitsland floreerde dankzij goedkoop Russisch gas, nu is het een molensteen”

Pijnlijker wordt een beeld niet. De Europese economie wordt ontwricht terwijl Vladimir Poetin recordinkomsten ontvangt voor het weinige gas dat hij ons nog levert. De EU heeft de touwtjes niet in handen. Als een puppet on a string trekt Poetin aan onze koordjes. Hij speelt Russische roulette. Onzekerheid zaaien, drijft de prijs meteen op. En nu de Europese Unie denkt aan een prijzenplafond voor gas, dreigt Poetin de kraan volledig dicht te draaien.

79 reacties

  • Bob van der Valk

    2 jaar geleden
    Wij spelen het spel niet, dat is het probleem. De acties van Rusland zijn kinderlijk voorspelbaar, onze reacties ook. Hij bepaalt op laffe wijze het spel terwijl wij ons aan de regels houden van... de USA.
  • Raphaël Defour

    2 jaar geleden
    Denk dat de Duitsers als het erop aankomt een grotere weerbaarheid zullen ontwikkelen dan wat andere Europese lidstaten voor mogelijk achten. Het feit dat zij zijn misleid door de entente met Rusland omtrent de gasleveringen zal onomkeerbaar worden. Het zou best kunnen eindigen in een nicht wieder, waarbij men tijdelijk opnieuw de bruinkool stookt en zelfs de kernenergie op het voorplan komt naast zon, wind en water.
  • Veronica Voorhelst

    2 jaar geleden
    Dat zou toch het beste zijn: de kraan dicht en de leiding ineens opblazen. Alleen zo kan Putin ons niet meer chanteren.
  • Refter Noorderlaan/ Oudaan

    2 jaar geleden
    Hebben de Duitsers dat niet aan hun eigen te danken denk het wel en ze trekken ons mee de diepte in.
  • Ives Ameel

    2 jaar geleden
    Hij heeft ze goed liggen gehad en Merkel heeft hem daarbij wonderlijk geholpen zelf een behoorlijk leger heeft Duitsland niet meer en je kunt zo blijven doorgaan.